Jakob Simmelsgaard er ny administrerende direktør og daglig leder i Hansa Borg og Solera. Foto: Hansa Borg

Hansa Borg bytter toppleder

Publisert: 23. januar 2023 kl 15.26
Oppdatert: 24. januar 2023 kl 08.29

Lars Giil har vært ansatt i Hansa Borg Bryggerier siden 2007 og har vært administrerende direktør siden 2018. Da Hansa Borg Bryggerier ble kjøpt opp av Royal Unibrew i 2022, ble han utnevnt til administrerende direktør for Royal Unibrews norske virksomhet, som også inkluderer Solera Norway, Multibev, Cuveco og Vinestor.

Ifølge en pressemelding ser både selskapet og Giil et fremtidig behov for en leder som kjenner Royal Unibrews kultur og fremtidige mål fra innsiden. Giil vil ta sitt neste karrieresteg utenfor Royal Unibrew Group.

– Jeg vil takke Lars Giil for hans bidrag til selskapet. Han har ført Hansa Borg og Solera sammen i de komplekse første stegene i integrasjonen av våre norske selskaper, og han har vært arkitekten bak organisasjonsdesign og prosesser. Dette kunne ikke vært gjort uten Lars sin inngående kjennskap til bransjen og erfaring med prosessene rundt å drive et stort drikkevareselskap, sier senior visepresident Kalle Järvinen, ansvarlig for Finland, Norge, Sverige og de baltiske selskapene i Royal Unibrew Group.

Royal Unibrew har ansatt Jakob Simmelsgaard i rollen som ny administrerende direktør og daglig leder i Hansa Borg og Solera. Jakob Simmelsgaard har vært en del av Royal Unibrew i 11 år. De siste seks årene har Simmelsgaard hatt rollen som Vice President for Group Procurement og han har før dette en solid bakgrunn innen salg, markedsføring og forretningsutvikling.

Han har dessuten vært involvert i en rekke fusjoner og oppkjøp i løpet av sin karriere, noe som ifølge Järvinen gjør ham høyt kvalifisert til å lede den norske virksomheten i neste fase av integrasjonsprosessen.

– Jakob Simmelsgaard er den rette personen for neste steg i virksomhetsintegrasjonen i Norge. Han har vært involvert i flere tidligere integrasjoner og har rett kompetanse til å gjennomføre neste steg i integrasjonen mot å bygge en sterk norsk utfordrer i drikkevaremarkedet, sier Kalle Järvinen.

– Jeg er både beæret og spent på å ta fatt i rollen som administrerende direktør og daglig leder i Hansa Borg og Solera. Jeg er takknemlig for muligheten til å bidra med min erfaring og innsikt i arbeidet med å bygge en sterk drikkevarevirksomhet i det norske markedet, sammen med alle våre dyktige kolleger i Norge, sier Jakob Simmelsgaard i pressemeldingen.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb