Nyheter

Hvert år får Liberos bleier et nytt utseende i begrenset opplag for å rette oppmerksomheten mot viktige saker og initiativ.

Libero lanserer nytt initiativ: «Little Heroes»

I mai lanserer Libero et nytt initiativ for å inkludere og løfte frem barn, og de med barn i sin omgangskrets, som kjemper mot en sykdom. Ved å dele familiers historier ønsker Libero å synliggjøre og skape forståelse for hva det innebærer å leve med en sykdom.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år får Liberos bleier et nytt utseende i begrenset opplag for å rette oppmerksomheten mot viktige saker og initiativ. Årets design, «Little Heroes», består av illustrasjoner av dyrehelter med hver sin sykdom. Som en del av initiativet lanseres en barnebok for å synliggjøre temaet på en lettfattelig og lærerik måte. Initiativet støtter også Stiftelsen Sykehusbarn.

– Med årets utgave, «Little Heroes», ønsker vi å løfte frem alle barn som helter, så vel syke barn og de rundt som støtter, er nysgjerrige og våger å stille spørsmål og prate. Ved å øke kunnskapen om hvordan det er å leve med sykdom, håper vi å inspirere flere – både barn og voksne – til å gjøre nettopp det, tørre å spørre og prate, sier markedssjef Lena Forsaeus i Libero i en pressemelding.

– Mye å lære

Libero vil vise at barn alltid bare er barn. Og at barn med alvorlig sykdom ikke er sin sykdom.

– Barn er flinke til å spørre når de lurer på noe. Voksne kan være redde for å spørre av frykt for å si noe feil. Og innerst inne er man kanskje redd for at sitt eget barn skal bli alvorlig syk – så redd at man ikke orker å tenke på det. Vi voksne har mye å lære av barn, det blir ikke verre av at man spør. Tvert imot kan det være veldig viktig å føle at de rundt en bryr seg og er interessert i det som har skjedd familien. Når noe vanskelig har skjedd, finnes det ofte et stort behov for å fortelle andre om det og bli lyttet til, sier psykolog Tova Winbladh.

Fire familier

For å øke forståelsen for hva det innebærer å leve med en sykdom, deler Libero historiene til fire familier: Elwin som fikk astma i en alder av ett år, Hedda som har diabetes type 1, Marius som har en medfødt hjertefeil og Sam som har kreft.

– Det var en forelder som sa «Det der vil hun vel vokse av seg?». Jeg måtte svare at det dessverre ikke er slik. Samtidig var jeg jo selv ganske dårlig på diabetes, men nå ser jeg ulike pumper og sensorer overalt. Sånt var nytt for meg før Hedda. Så man må ikke være for rask med å dømme andre, eller tro at folk er slemme fordi de ikke kan alt om sykdommen, sier Heddas mor Camilla.

Sams historie beskriver en ettårig reise bestående av operasjoner, stråling og cellegift. Og det viktige supersnøret; et perlebånd som alle kreftsyke barn får på sykehuset, hvor hver perle symboliserer ulike deler av behandlingen.

Bleiedesignet «Little Heroes» er tilgjengelig i butikkene fra nå av, og i fire måneder fremover.

Powered by Labrador CMS