Foto

Kulturmeglerne

Sølv til Norge i Bocuse d’Or

Publisert: 23. januar 2023 kl 19.32
Oppdatert: 23. januar 2023 kl 19.32

­Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. Mandag kveld 23. januar sikret Filip August Bendi og det norske teamet sølv i verdensfinalen i Lyon.

Team Norway består av kandidat Filip August Bendi, commis Leon Haarberg Nilsen og coach Christopher W. Davidsen. Sven Erik Renaa er teamets president.

Det ble imidlertid likevel et gull til Norge under finalen, da Leon Haarberg Nilsen vant for årets commis. Verdensfinalen i Bocuse d’Or arrangeres annethvert år i januar i Lyon. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass regnes som en utrolig prestasjon.

Teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America, Africa og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon. 

Norges 15 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og fire bronsemedaljer i de 17 av totalt 19 verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.

Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or fra Lyon mandag kveld: 

  • Gull:  Danmark
  • Sølv:  Norge
  • Bronse:  Ungarn
  • Beste tallerkenrett:  Frankrike
  • Beste fatrett:  Sverige
  • Beste commis: Leon Haarberg Nilsen
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Dagligvarejobb