Nyheter

Josefine Hagatun forteller at visjonen til Imsdal var at unge mennesker skulle gå nedover Karl Johansgate med en flaske Imsdal i hånden. Foto: Ringnes

30 år med Imsdal

Imsdal ble lansert til OL på hjemmebane i 1994 – et OL der Norge håvet inn gullmedaljer. Og siden den gang, har Ringnes sitt flaskevann solgt til gull og vel så dét.

Publisert Sist oppdatert

– Da vi under OL på Lillehammer lanserte Imsdal, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara. 30 år senere – med fasiten i hånd – kan vi trygt si at skeptikerne tok feil, sier merkevaresjef for Imsdal i Ringnes, Josefine Hagatun, i en pressemelding.

Startskuddet for flaskevann i Norge

Hun beskriver Imsdal som det kommersielle startskuddet for flaskevann i Norge. Og det ble raskt en suksess.

– Imsdals visjon var at det skulle bli vanlig å se unge gutter og jenter skulle gå nedover Karl Johans gate med en flaske Imsdal i hånden. Det skulle ikke ta mange år før visjonen ble realisert, sier hun

Det har vært tappet vann fra kildene i Imsdalen siden tidlig på 1970-tallet, men på den tiden ble det meste eksportert til utlandet. Rundt 1990 kjøpte Ringnes rettighetene til Imsdalkilden, men det var først etter lanseringen av merkevaren Imsdal under OL i 1994 at vann uten kullsyre tok av som kategori i Norge.

– Det Imsdal greide fra dag én, var å skape et marked helt fra bunnen av. 30 år etter er vi stolte av å fortsatt være kategorikaptein, sier Josefine Hagatun.

Direkte fra Imsdalkilden

Den underjordiske Imsdalkilden ligger ved foten av Rondane, i en sidedal til Østerdalen. Vannet fylles direkte fra kilden på flasker i Koppang ved det som nå er Ringnes’ minste anlegg og en hjørnesteinsbedrift i kommunen.

– Imsdal var også først ute med å lansere smaksatt kildevann helt uten sukker, eller kalorier. I dag får du Imsdal med smak av sitron, fersken og bringebær, i tillegg til det originale kildevannet. Og i disse dager kommer nyheten Imsdal med smak av hylleblomst og lime, avslutter Hagatun.

Powered by Labrador CMS