Nyheter

– Inntektsgapet skal være tettet i løpet av de neste tre jordbruksoppgjørene, understreker næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Foto: Terje Pedersen, NTB

Bondelønn skal på nivå med lærerlønn

En plan for opptrapping av inntekten innen landbruket skal sørge for at inntektsgapet tettes innen 2027, ifølge regjeringen

Publisert Sist oppdatert

­– Planen for opptrapping av inntektsmulighetene i jordbruket skal baseres på et nytt tallgrunnlag, og regjeringen legger opp til en opptrappingsperiode på seks år fra 2021 til 2027, heter det i en pressemelding fra regjeringen.

Opptrappingsplanen legger opp til å sammenligne jordbruksinntekten med et justert gjennomsnitt av lønna omtrent på nivå med lønn i undervisningsyrker og helserelaterte yrker. Det er ifølge regjeringen omtrent 9 prosent over industriarbeiderlønn, som var sammenligningsgrunnlaget i forrige opptrappingsperiode fra midten av 1970-tallet.

– Vi legger inn den forutsigbarheten som norske bønder trenger. Denne planen skal gjennomføres innen 2027. Inntektsgapet skal være tettet i løpet av de neste jordbruksoppgjørene, understreket næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) på pressekonferansen der planen ble lagt fram.

Han sa også at opptrappingsplanen er et resultat av det store engasjementet i norsk landbruk.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS