Andreas Enger Fjellheim er verdens beste unge kokk
Andreas Enger Fjellheim (24) fra Aurskog tok fredag gull Global Young Chef Challenge.
Her møtes verdens beste kokker under 25 år møtes hvert andre år.
– Norske Kokkers Landsforening (NKL) vil på vegne av hele Kokke-Norge gratulere Andreas Enger Fjellheim og hele teamet med seieren. Vi er utrolig stolte over Andreas sin prestasjon og hvordan han jobber for å nå sine mål og ambisjoner. Andreas er uten tvil en stjerne, som vi håper vil skinne lenge. Vi blir ikke overrasket om dere får se han i nye kokkekonkurranser, sier daglig leder Espen A. Wasenius i NKL i en pressemelding.
Andreas kvalifiserte seg gjennom topprestasjoner i Worldchefs regionale semifinaler. I Global Chef Challenge Finals samles de beste og flinkeste for å vise hvordan de mestrer kokkekunsten.
Vinnermenyen
Her er menyoppgaven Andreas vant med:
Andreas vant i tillegg prisen for beste rett av kalv og den viktige bærekraftprisen. Hans Bueschkens Trophy er oppkalt etter tidligere Worldchefs-president og kokk Hans J. Bueschkens. Han innførte konkurransen for fremme og utvikle unge kokkers talent og gjøre de klare for en livslang karriere på i kokkeyrket.
Ung og erfaren
24-åringen Andreas Enger Fjellheim har tross sin unge alder allerede masse konkurranseerfaring fra de norske kokkelandslagene og er et kjent navn i Kokke-Norge.
– Andreas har jobbet målrettet og dedikert sammen med sitt eget team, forteller Wasenius i NKL.
Gullvinnerens team består av samboer Mari Stedje, Trym Karlsen, Lea Friis Henriksen, Aleksander Strand Næss og vinnerens trofaste mentor Christer Rødseth.
Matministeren gratulerer
– Jeg gratulerer Andreas med gullet. Å ta seieren i en så stor konkurranse i en alder av 24 år er en stor bragd. Unge kokker som Andreas, som brenner for faget, er viktige for regjeringen sin målsetting om å styrke hele sektoren fra jord til bord. Jeg håper andre også lar seg inspirere til å ta fagbrev som kokk, servitør eller andre viktige fag for bransjen, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad i en pressemelding.