Nyheter

Marianne Faannessen ble medlem nummer 1,5 millioner i Coop.

Coop feirer 1,5 millioner medlemmer

Coop har nå rundet 1,5 millioner medlemmer, og det ble i går markert i Oslo og Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

I dag er det nøyaktig ett år siden Coop gjennomførte oppkjøpet av Ica Norge. Siden oppkjøpet har Coop opplevd en medlemsboost og spesielt er det mange unge voksne som melder seg inn.

På Extra Majorstuen i Oslo ble Coops medlem nummer 1,5 millioner, Marianne Faannessen, overrasket av konsernsjef i Coop Norge, Geir Inge Stokke.

– Å runde 1,5 millioner medeiere av Coop er en viktig milepæl for oss. Jeg synes det er spesielt gledelig fordi Coop-medlemskapet er noe annet enn en vanlig fordelsklubb. Medlemskortet er et håndfast bevis på at du er medeier i forbrukersamvirket Coop, og dermed i en organisasjon som har jobbet med forbrukernes interesser i mer enn 100 år. Vi driver butikk, men med litt andre motiver enn konkurrentene, sier Stokke i en pressemelding.

Sterkere i Oslo

Den glade vinneren fikk overrukket premiene på lokalbutikken sin, Extra Majorstuen.
– Dette er nesten for godt til å være sant! Jeg har knapt vunnet noe som helst i mitt liv, så jeg kan ikke tro at jeg er så heldig, sa hun med favnen full av blomster, gavekort fra Coop på 1,5 millioner øre (15.000 kroner), reise til Tour de France, en sekk full av Coops Egne Merkevarer og profilprodukter.

– Jeg skjønte fort at det lønner seg å være Coop-medlem, og jeg har veldig sansen for måten Coop er bygd opp på. Det er fantastisk at overskuddet går tilbake til medlemmene, og at vi alle eier en del av Coop, sier Faannessen.
Extra Majorstuen er en av nesten 360 butikker som er omprofilert fra ICAs butikkonsepter. Det er spesielt i områder med omprofilerte butikker at medlemsmassen øker betraktelig. De nye medlemmene er ofte unge i etableringsfasen, noe som kommer av at Coop har blitt sterkere i Oslo etter oppkjøpet.
– Den 13. april er det nøyaktig ett år siden Coop kjøpte opp Ica Norge. Etter oppkjøpet har antall innmeldinger i Coop økt med over 50 prosent. Vi har aldri hatt en så stor økning tidligere, sier Stokke.
Også i Trondheim ble det markert at Coop nå har 1,5 millioner medeiere. Tom Petter Jensen har vært medlem i Coop siden 2005 og ble hedret for å være et trofast medlem.

– For oss er det viktig å ikke bare hedre de nye, men også dele jubelen over medlemsveksten med de eksisterende Coop-medlemmene. Derfor ønsket vi også å premiere et av våre «gamle» medlemmer. I Coop er alle vinnere, sier Stokke.

Powered by Labrador CMS