Lokalt lammekjøtt er blitt mangelvare i sauerike Oppdal.
Lokalt lammekjøtt er blitt mangelvare i sauerike Oppdal.

Etterlyser lokalt lam i butikkene i sauekommunen Oppdal 

Bare to dagligvarebutikker har lokalt lammekjøtt i Oppdal, der det denne sesongen slaktes over 30.000 lam.

Det skriver lokalavisa Opdalingen. I 2017 gikk fire produsenter sammen om å etablere Oppdalslam og fikk i 2018 avtale om å levere Oppdalslam til 30 Coop-butikker i Midt-Norge. Nå er det to år siden de produserte noe, ifølge avisa.

Hans Bøe, som sitter i styret for Oppdalslam, sier til avisa at de ikke var sterke nok i møte med de store dagligvarekjedene. – Vi er avhengige av å komme oss inn i butikkmarkedet, så foreløpig ligger satsingen på is, sier Bøe.

Lokalt lam er tilgjengelig i ferskvarediskene hos Coop Mega, Smak og Behag og Spar, men ifølge Opdalingen er det vanskeligere å få tak i vakuumert og fryst lammekjøtt.

Coop Mega opplyser til avisa at lokalt pinnekjøtt er på vei ut i butikken. Rema 1000 selger kun lokal pinnebog av lam.

 

Powered by Labrador CMS