Nyheter

Utelivsaktøren NoHo frykter at de må permittere over halvparten av de 650 ansatte etter regjeringens nye koronatiltak. Bildet viser Youngs – et av flere utesteder selskapet driver i Oslo.

Flere bedrifter varsler permitteringer

Flere bedrifter varsler at de blir tvunget til å permittere ansatte etter regjeringens nye og strengere koronatiltak.

Publisert Sist oppdatert

Hotell- og restaurantbransjen og utelivsaktører er blant de bedriftene som blir hardest rammet av koronatiltak som skjenkestopp og begrensninger på antall gjester.

Konserndirektør Morten Thorvaldsen i hotell- og restaurantdivisjonen i Thon-gruppen, sier til Nettavisen at det nå blir permitteringer i konsernet.

– I morgen må vi gå til permitteringer, og dette er svært leit for de det angår. Jeg gruer meg til å gi denne beskjeden nå rett før jul, sier han.

Permitterer halvparten

NoHo – en av Oslos største utelivsaktører – sier til VG at de vil miste opp mot 80 prosent av omsetningen med de nye tiltakene.

Selskapet har 650 ansatte, og frykter at over halvparten må permitteres. Omsetningen har allerede gått kraftig ned siden den forrige tiltakspakken til regjeringen.

– Å holde folk i arbeid uten inntekt blir veldig vanskelig. Jeg er usikker på hvordan det skal gå, sier administrerende direktør Karl-Henning Svendsen.

Må ha lønnsstøtte

Både Thorvaldsen og Svendsen er sterkt kritisk til at regjeringen ikke gikk inn med en lønnsstøtteordning med én gang – som er ett av hovedkravene fra både LO, NHO og Virke.

Både LO-leder Peggy Hessen Følsvik og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har imidlertid bekreftet overfor NTB at en slik ordning skal diskuteres videre.

– For å unngå massepermitteringer før jul er det viktig at vi også får på plass en ordning for lønnsstøtte. Det må til for å holde folk i jobb. Vi har forståelse for at smitteutviklingen og situasjonen rundt omikronvarianten gjør det nødvendig med nye restriksjoner. Men det er viktig at vi opprettholder aktivitet der vi kan i næringslivet, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO.

Hele landet, alle bransjer

Flere av NHOs bedrifter sliter med høyt fravær på grunn av strenge smitterestriksjoner og karanteregler.

– Dette gjelder hele landet og alle bransjer. NHO tar derfor videre til orde for at arbeidsgiverperioden ved sykefravær må videre ned fra fem til tre dager, sier Almlid.

Onsdag morgen ble det klart at de midlertidige reglene for dagpenger og kompensasjonsordningen for selvstendige og frilansere forlenges ut januar 2022.

Powered by Labrador CMS