Det finnes uendelig mange versjoner av havregrøt, og den er mest populær hos kvinner og yngre.
Det finnes uendelig mange versjoner av havregrøt, og den er mest populær hos kvinner og yngre.

Hver fjerde kvinne spiser havregrøt ukentlig

Havregrøten er spesielt populær blant kvinner og unge, viser nye undersøkelse fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 23. oktober markeres grøtens dag, og det er liten tvil om hvilken grøt som fortsatt er en slager hos nordmenn i by og land, heter det i pressemeldingen fra Melk.

Hele 21 prosent oppgir nemlig at de spiser havregrøt én eller flere ganger i uken, ifølge nye landsrepresentative undersøkelser gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter.

Doblet siden 2007

Til sammenligning svarte 15 prosent det samme i 2013, og bare 10 prosent i 2007. Med andre ord har havregrøten gjort et stort comeback de siste årene.

I dag er havregrøt populært blant både kvinner og menn. Den appellerer likevel mest til kvinner, der hele 24 prosent av kvinner oppgir at de spiser havregrøt ukentlig. For menn er tallet 19 prosent.

Andeleer i prosent (%). Kilde: melk.no

Sunn og råvarebasert

Mens havregrøt har blitt spist i en årrekke, er det faktisk aller mest populært blant de yngre mellom 18 og 29 år, der hele 25 prosent oppgir at de spiser havregrøt hver uke. Ser man på folk i alderen 44 til 59 år, er det kun 17 prosent som sier det samme.

– En av grunnene til at havregrøt er så populært, er at det er en sunn og råvarebasert frokostrett som kan tilberedes med stor variasjon. Det finnes utallige kombinasjoner av toppinger som gjør grøten til en smaksvinner, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i Melk.

Powered by Labrador CMS