Nyheter

Foto: Luisa Brimble / Unsplash

Klart for Økouka 2023

Økouka er tilbake, og Økologisk Norge og de andre arrangørene skal feire mangfoldet innen norsk økologisk mat og landbruk i hele landet.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom formidling av råvarer, kunnskap og inspirasjon retter uka seg mot alle som ønsker å lære mer om bærekraftig matproduksjon. Økouka er en nasjonal begivenhet som samler forbrukere, bønder, matprodusenter, restauranter, og barn og unge for å feire økologisk mat og fremme en bærekraftig livsstil, forklarer arrangøren i en pressemelding. I år går Økouka av stabelen fra 22. september til 1. oktober.

På ulike arrangementer landet over serveres retter, basert på næringsrike, økologiske råvarer- som samler mennesker med ulik bakgrunn og ulik historie rundt samme bord. Økouka skal bidra til å vise frem små og store aktører innen økologisk matproduksjon, og til å formidle deres engasjement for dyrevelferd, jordhelse og bærekraft.

Økouka handler om å synliggjøre hvorfor økologisk mat er viktig, både for forbruker og bonde, men også for planeten.

– Økologisk matproduksjon spiller på lag med økosystemet, og bidrar til et større mangfold av matvarer og biologisk mangfold gjennom bærekraftig ressursbruk. Økouka er en feiring av norsk økologisk mat og en pådriver for økologisk mat som spydspiss for fremtidens landbruk og matsystemer. sier nasjonal prosjektleder Are Einari Björklund Skau.

Søk opp din lokale arrangør på www.økouka.no

Powered by Labrador CMS