De samme merkene du finner på emballasjen, finner du også på søppeldunkene.
De samme merkene du finner på emballasjen, finner du også på søppeldunkene.

Legg merke til sorteringsmerkene

Dagligvareemballasjen sorterer du enkelt ved å følge merkingen. Plastemballasjen er lilla, glassemballasje lysegrønt, metallemballasje grått og papir er blått.

Publisert Sist oppdatert

Hvert materiale har sin egen farge som gjør dem lett å kjenne igjen, gir god lesbarhet og gjør det enklere å se hva som skal hvor. De samme merkene som du finner på emballasjen, finner du også på søppeldunker hjemme, på skolen og på arbeidsplasser over hele landet.

– Sorteringsmerkene er laget for å gjøre kildesortering enklere for alle. Når du får samme merke på det du sorterer og der du kaster, vet du alltid hvor du skal sortere hva. Når du er i tvil, kan du alltid søke og få svaret på Sortere.no , sier Sylvelin Aadland, ansvarlig for Sortere i Loop, i en pressemelding.

Loop er stiftelsen for kildesortering og gjenvinning.

Finnes nesten overalt

Før du har gått hjemmefra på morgenen har du allerede sett dem flere ganger. Når du setter på kaffen, heller melk i glasset, smører brødskiver og når du kaster søppelposen i dunken på vei til skole eller jobb.

Sorteringsmerkene finnes nesten overalt. Potetgullposen, Corn Flakes-esken og melkekartongen er tre eksempler, ofte med en kort hjelpetekst slik at det blir lett å sortere i riktig dunk.

Lett å bli litt bedre

Sorteringsmerkene gjør det enklere å sortere riktig. Finn sorteringsmerket på emballasjen og du har svaret i hånden allerede. Er du usikker eller lurer på noe, kan du besøke sortere.no.

Powered by Labrador CMS