Nyheter

Ny Vipps-rekord på 17. mai

2,5 millioner gjennomførte transaksjoner 17. mai betyr ny Vipps-rekord.

Publisert Sist oppdatert

– Aldri har så mange nordmenn betalt med Vipps i løpet av ett døgn for å gjøre dagen sin litt enklere, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

For første gang på tre år kunne Norge endelig feire nasjonaldagen igjen på tradisjonelt vis med barnetog, ubegrenset is-spising og folksomme restaurantbesøk. Ifølge Vipps-sjef Garborg ser det ut som om nordmenn har kost seg på nasjonaldagen.
– Vi betalte med Vipps til venner, bedrifter, restauranter, lag og foreninger og sendte pengegaver som aldri før. Til sammen ble det gjennomført 2.504.000 Vipps-transaksjoner i løpet av 17. mai, sier Garborg.

Han peker på to hovedgrunner til hvorfor så mange nordmenn valgte å betale med Vipps på 17. mai.
– For det første er det veldig, veldig enkelt for 4,2 millioner Vipps-brukere. De fleste korps, lag og foreninger som selger brus, is og kaker på skolearrangementer oppfordrer folk til å betale med Vippsnummer. Med god merking og synlige QR-koder går det enda raskere unna, og man unngår kø både i skolegården og på serveringssteder, sier Garborg.

– Vipps handler også om trygghet. 17. mai er en dag med store folkemengder og mye farting. I stedet for å ta med lommeboken ut, legger folk betalingskortene sine inn i appen og betaler med Vipps. Dermed holder det å ta med mobilen, og dagen blir litt tryggere.

Også 17. mai 2019 satte Vipps ny transaksjonsrekord. Den gangen betalte nordmenn med Vipps 1.069.770 ganger.

­

Powered by Labrador CMS