Nav opplyser at arbeidsledigheten fortsetter å øke. Samtidig var det færre nye arbeidssøkere i juli enn i juni.
Nav opplyser at arbeidsledigheten fortsetter å øke. Samtidig var det færre nye arbeidssøkere i juli enn i juni.

Økt arbeidsledighet i juli

74.000 personer var registrert som helt ledige eller arbeidssøkere på arbeidsmarkedstiltak hos Nav i slutten av juli.

Publisert

– Arbeidsledigheten fortsetter å øke i juli, og så langt i år har det blitt 7200 flere helt ledige og arbeidssøkere på tiltak. Mye av denne økningen skyldes at stadig flere ukrainere registrerer seg hos Nav. En av ti ledige kommer nå fra Ukraina, sier seniorrådgiver Johannes Sørbø i Nav i en pressemelding.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak består av 62.600 helt ledige og 11.400 arbeidssøkere på tiltak. Også 17.000 personer var delvis ledige. Totalt var det dermed 90.900 registrerte arbeidssøkere hos Nav ved utgangen av juli. Nav regner det som 3,1 prosent av arbeidsstyrken.

I juli var det færre nye arbeidssøkere enn i juni. 51 prosent av de som er registrert som helt ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav ved utgangen av juli, har innvandrerbakgrunn. De fleste kommer fra Ukraina, etterfulgt av Polen.

Summen av helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak økte i de fleste fylker fra juni til juli. Den største økningen var det Vestfold som hadde med 5 prosent flere, etterfulgt av Oslo med 4 prosent flere. I Nordland sank bruttoledigheten med 2 prosent, og Troms hadde den laveste ledigheten med 1,7 prosent av arbeidsstyrken.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS