Om lag 50 deltagere fra Rema 1000 og Swedish Match deltok på strandryddedagen.

Plukking i fjæra med Rema og Swedish Match

Sist uke møttes en snusfornuftig dagligvaredelegasjon i fjæra på Hvaler for å renske strendene for søppel.

«Plukking i fjæra» er hjertebarnet til Lars-Erik Humlekjær, som arbeider som selger for Swedish Match, og er en dag med strandrydding på strendene rundt Hvaler. 

Dette er andre gangen strandryddegaren arrangeres. I fjor var det om lag 20 deltakere, men i år ble dette doblet med nesten 40 deltakere fra Rema 1000 og 10 fra Swedish Match.

Alle deltakerne møttes i Hvaler fredag 14. juni og brukte dagen til plukking på fire forskjellige strender og påfølgende sosialt samvær. Til sammen ble det plukket over 30 kilo med søppel.

Initiativtager Lars-Erik Humlekjær.

– Dette er andre gangen vi gjør Plukking i fjæra, og vi er dobbelt så mange som i fjor. Det er viktig at vi kommer oss ut og får plukket. Særlig de små plastbitene er farlige for fugler og dyreliv. I Swedish Match representerer vi kategorier som folk ofte kaster fra seg uten å tenke seg om. Derfor er det viktig at vi kan gå ut og erfare selv hvor mye søppel og plast man finner når man starter å plukke. Vi kan trygt si at det så bedre ut alle steder da vi dro igjen, fremholder Sitat Lars-Erik Humlekjær i Swedish Match i en pressemelding.

– Det er utrolig hyggelig at nesten 40 personer fra Rema 1000 har vært med idag. Vi har gjort noe nyttig, og vi har hatt det veldig trivelig. Jeg er veldig fornøyd med dagen, fortsetter han.

Emilie Bærulfsen, markedssjef Østre Østland hos Rema 1000, forteller at mange ville være med.

– I Rema 1000 er vi opptatt av ansvar og bærekraft, så vi sier aldri nei til å brette opp ermene og delta. Så når vi fikk henvendelsen var det enkelt å svare ja og bli med. Vi har plukket, vi har lært og vi har hatt det veldig trivelig. Dette er vi gjerne med på igjen, forsikrer Bærulfsen.

Powered by Labrador CMS