Nyheter

Arkivfoto fra årsmøtetalen til Sveinung Svebestad i 2015.

Skylder på regjering og media for kyllingkrisen

Media og myndigheter har fraskrevet seg ansvaret for utfordringene i kyllingnæringen, sa Norturas styreleder Sveinung Svebestad i sin årsmøtetale.

Publisert Sist oppdatert

Styrelederen i Nortura viet mye av tirsdagens årsmøtetale til kyllingkrisen, som har rammet norske kyllingbønder de siste årene. Årsakene til krisen kalte han ifølge Nationen en «djevelsk cocktail av tre dramatiske hendelser».

De tre ingrediensene er for det første antibiotikaresistens og narasin, og media og myndigheter som har fraskrev seg ansvaret for den situasjonen kyllingnæringen har kommet i. Nummer to er regjeringens dobling av konsesjonsgrensa og den tredje ingrediensen var at Coops oppkjøp av ICA førte til at Nortura mistet store deler av markedet sitt til Den Stolte Hane.

Ifølge Svebestad illustrerer oppkjøpet av ICA et strålende eksempel på hvordan makta forskyves fra produsenten til matvarekjedene når markedsreguleringen fjernes.

Og mens media og regjering ikke har tatt ansvar, så har Nortura selv tatt ansvar for situasjonen, ifølge styrelederen. Hele talen kan du lese her.

Powered by Labrador CMS