Sist uke stilte rundt 2000 personer opp med fakler til kamp for Dokka videregående skoles eksistens. I dag blir det stor demonstrasjon på Hamar.
Sist uke stilte rundt 2000 personer opp med fakler til kamp for Dokka videregående skoles eksistens. I dag blir det stor demonstrasjon på Hamar.

Stenger butikker i protest mot skolenedleggelser

Kiwi-kjøpmann Arnt Rune Vole tok initiativet. Tirsdag stenger en rekke butikker i både Lom, Skjåk, Flisa og Vågå i protest mot skolenedleggelsene.

Publisert

 I Hamar mønstres det til stordemonstrasjon.

Ledere, ansatte og innbyggere drar heller til Hamar sammen med skoleelever for å protestere mot skolenedleggelsene, skriver Nationen.

Alle sa ja til stenging

– All virksomhet stenges ned utenom apotek som er nødvendig for liv og helse. Jeg ringte en konkurrerende dagligvarebutikk, og de sa ja umiddelbart. Alle jeg ringte sa ja med en gang, sier Kiwi-kjøpmann og initiativtaker Arnt Rune Vole til avisa.

Også bedrifter i nabokommuner som Skjåk og Flisa holder stengt. Minst to bedrifter på Flisa holder stengt, ifølge Glåmdalen.

Fjuken skriver at også flere bedrifter i Vågå vil holde stengt tirsdag. Lokalavisen omtalte nedstengingene i Lom og Skjåk allerede i forrige uke.

Avgjøres onsdag

Saken avgjøres onsdag i Fylkestinget i Innlandet. Høyre, Arbeiderpartiet og MDG har foreslått å legge ned Dokka og Skarnes videregående skoler, samt skolestedene Dombås, Lom, Flisa og Sønsterud.

Med knapt flertall er forslaget blitt vedtatt både i Hovedutvalget for utdanning og i Fylkesutvalget.

Årsaken til de foreslåtte nedleggelsene er at Innlandet fylkeskommune siden 2013 har mistet nærmere 3.500 VGS-elever. De er ventet å miste 3.000 til i årene framover, ifølge fylkeskommunen.

Det er ventet at flere tusen mennesker kommer til Hamar i busser for å markere sin motstand mot fylkestingspolitikernes beslutning om å legge ned de videregående skolene på Dokka og Skarnes, samt skolestedene Lom, Dombås, Flisa og Sønsterud, skriver VG.

Matoma-konsert

Artisten Matoma, som markerte seg i NRK-programmet Debatten i forrige uke, har varslet at han kommer til å holde en spontankonsert i Hamar i forbindelse med protestene.

– Det var en som foreslo at jeg skal holde konsert. Jeg bestemte meg for at det vil jeg gjøre, sier den verdenskjente artisten til VG.

I tillegg til demonstrasjon og konsert vil også lærere i Innlandet gå ut i politisk streik tirsdag. Det varslet Utdanningsforbundet på søndag. 

Powered by Labrador CMS