Nyheter

Torunn vil dele ut skolebrød til hele landet

På skolebrødets dag 17. juni vil daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn dele ut skolebrød til skoleklasser i hele landet.

Publisert Sist oppdatert

Nå trenger hun hjelp til å finne ut hvem som skal få dem.

Det er lov til å kose seg litt ekstra etter et langt skoleår. I anledning skolebrødets dag kan hele klasser vinne skoleboller til siste fredag før sommerferien. I fjor vant hele 11 klasser, en fra hvert fylke i Norge, av nærmere 400 påmeldte klasser.

– Bakerier over hele landet vil markere skolebrødets dag fredag 17. juni. Opplysningskontoret for brød og korn etablerte denne smakfulle merkedagen i 2017 som har blitt en årlig tradisjon siste fredag før sommerferien, sier Torunn Nordbø, daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn i en pressemelding.

Nominer din klasse

Alle som forteller hvorfor akkurat din klasse skal vinne, samt navn på navn, skole, fylke og antall elever i klassen til post@brodogkorn.no før 1. juni 2022, er med i trekningen.

– I fjor vant noen grunnet sin interesse for mat og helse i klassen, fordi de hadde holdt ut i brakkeskoler i påvente av ny skole, eller for imponerende tålmodighet gjennom pandemien. Vi er veldig spent på å lese begrunnelsene i år. Det er mange dyktige skolelever og klasser der ute, sier Torunn.

Lokale varianter

Den fine hvetebollen med deilig eggekrem og søt melisglasur går under mange navn landet over. Skolebrød, skolebolle, purke, 12-øres, ola-bolle med mer. Det er en enormt populær klassiker, spesielt blant skoleelever.

– Det finnes noen regler for hva et skolebrød er. Det er søte hveteboller med eggekrem og melisglasur, dyppet i kokosmasse. Men det er også mange lokale varianter. Hvordan man spiser bollen er også individuelt. Vår undersøkelse viser at 50% spiser skolebrød som en vanlig bolle, mens 47% spiser seg rundt og sparer det gule til slutt. De siste gomler faktisk kokosen på toppen først, forteller Torunn, og oppfordrer lærerne til å lage en morsom og fin avslutning på skoleåret for elevene.

­

Powered by Labrador CMS