Velsmurt hundreåring inviterer til fest

I år er det 100 år siden O.Kavli utviklet verdens første langtidsholdbare smøreost. Kavli feirer med å invitere hele landet til bursdagsfest.

Publisert Sist oppdatert

Etter hundrevis av forsøk lykkes i1924 endelig Olav Kavli med sitt prosjekt: nemlig å skape verdensinnovasjonen og den aller første holdbare smøreosten.

– Det er vel verdt en feiring, sier administrerende direktør Kristine Aasheim i Kavli i en pressemelding.

Etter ønsker fra publikum har hun og Kavli bestemt seg for også å ta med ost i kofferten, maskotene Smelte og Smøre, lykkehjul og mere til, for å feire sammen med det norske folk, som opp gjennom årene har trykket tubeosten til sitt bryst.

– Det er i vår ånd å dele med glede. Vi startet vår Norgesturné i mai og fortsetter til langt ut i juni, etter ønsker fra publikum om å lage fest i butikker rundt om i hele landet, i forbindelse med feiringen av den 100 år gamle og folkekjære innovasjonen, sier Aasheim.

Maskotene Smelte og Smøre skal selvsagt være med på feiringen.

– Vi i Kavli er stolte over innovasjonen som har satt spor i over 100 år. Ikke bare har den reddet mange matpakker og skapt stor glede på mange turopplevelser og rundt matbordet, den har også bidratt til at vi kan dele med glede alt overskuddet vårt til gode formål, sier Aasheim og viser til eierskapet.

Kavlifondet har siden opprettelsen i 1962 delt ut over 1,3 milliarder til gode formål.

Det var den barnløse sønnen til O.Kavli, nemlig Knut Kavli, som sørget for at verdiene i selskapet skulle bli fordelt til gode og samfunnsnyttige formål.

Gjennom Kavlifondet deler Kavli ut alt overskudd til gode formål. Prosjektene som støttes finner du både her, men også ute i den store verden, hvor O.Kavli reiste rundt og satte sine spor. 

I sine memoarer «Med ost i kofferten», har han skrevet om sin reise gjennom over 8o land og fra en sped start i Bergen til et industrieventyr.

Powered by Labrador CMS