Økologi

Krever tiltak for mer økogrønt

Økoprodusenter på frukt og grønt er i front med utvikling av dyrkingsmetoder som er fri for syntetiske plantevernmidler og kunstgjødsel. Men de møter betydelige markedshindre, og forbrukerne fortviler, mener Økologisk Norge.

Publisert Sist oppdatert

Organisasjonen mener at økobøndenes kunnskap og erfaringer nå må komme norske forbrukere og hele landbruket til gode, gjennom en klar satsing på økologisk frukt og grønt over årets jordbruksavtale.

Økologisk frukt- og grøntproduksjon er i dag et godt og bærekraftig alternativ til konvensjonell dyrking, med gode avlinger og god kvalitet. Det viser erfaringene til flere av #Inspirasjonsbøndene i Landbrukets Økoløft.

– Likevel møter økoprodusentene betydelige markedshindre. Og fortvilte forbrukere kontakter oss fordi ikke finner norske økologiske grønnsaker og frukt i butikk, sier daglig leder i Økologisk Norge, Børre Solberg i en pressemelding.

– De butikkene som har bestemt seg for å selge økologiske varer, de får det til, forteller Solberg.

Det erfarer de gjennom deres markedsprosjekter.

– Men når økovarene gjemmes bort i butikken og prisforskjellen er mange ganger det økobonden får i merpris, er det klart at salget blir lavt. Med vår nye satsing på #Inspirasjonsbutikker, vil vi formidle de gode butikkenes erfaringer om hva som skal til for å lykkes med økosalg i butikk.

Powered by Labrador CMS