Produktnytt

Spiselige blomster i Meny

Frem til 17. mai selger Meny-kjeden spiselige blomster til å pynte kaker og mat med. Utvalget av farger og blomster varierer fra butikk til butikk.

Publisert Sist oppdatert

I Meny slår de et slag for å pynte kaker, isbiter og koldtbordet med fargerike blomster, og har tatt inn spiselig blomster fra Eat Me i sortimentet. Produktene er kun i salg til og med 16. mai, ifølge et nyhetsbrev som Meny sendte ut til kundene sine i dag.

Spiselige blomster kan gi et eksklusivt og dekorativt preg på både enkle og kompliserte oppskrifter. Blant blomstene er det også mange ulike smaker, Noen er søte, andre er syrlige og noen er til og med litt sterke. Blomstene er behandlet slik at de er helt trygge å spise.

Spiselige blomster har vært brukt i matlagning i tusenvis av år, og i dag er de spesielt populære som pynt på desserter og kaker. Men de har langt flere bruksområder enn som så, bedyrer supermarkedkjeden. De kan brukes som topping på middagsretter og supper, i fargerike salater, som garnityr på smørbrød, i dekorative isbiter og i drinker.

Lurer du på hva blomstene smaker og hva de passer til? Agurkblomst er oppkalt etter sin duft og smak, da den smaker lett av agurk. Ringblomst har en lett bitter smak med pepperaktig innslag. Begonia har en syrlig sitrussmak og kronbladene er sprø og faste. Hagenellik finnes i både rød og lilla farge og har en pikant og krydret smak. Stemorsblomster er lett søte i smaken og passer derfor perfekt som pynt på kaker og desserter. Drageblomst har en nøytral til lett bitter smak og har store kronblader. Alyssum har en sterk smak som minner om grønnkål og en honninglignende duft, opplyser Meny

­

Powered by Labrador CMS