Produktnytt

Norsk cheddar-dip

Publisert Sist oppdatert

Tine Dipp Cheddar er en ny dipp fra Tine. Den er ferdig blandet, og består av Lett Crème Fraîche med 10 prosent fett. Den passer spesielt bra til nachos og taco, pommes frites eller som tilbehør på grillmaten, mener Tine. Den kan dessuten varmebehandles, og kan dermed også brukes til for eksempel pasta.

– Det finnes jo mange importvarianter. Si litt mer om innholdet i og forventningene til den nye cheddar-dippen.

– Vi har store forventinger til Tine Dipp Cheddar, ettersom Tine Dipp Paprika og Løk har vært en suksess, og fordi cheddar er en veldig etterspurt smak. Foreløpig er det et sesongprodukt, men du skal ikke se bort i fra at det kan bli et helårsprodukt dersom det blir en suksess, sier kommunikasjonsrådgiver Margrete Holm Rogne i Tine.

Gode salgsargumenter er også at cheddar-dippen har scoret best i konsepttest, spesielt blant yngre brukere, og at salget av cheddar er tredoblet siden 2015.

– Den driver verdi inn i segmentet. 41 prosent sier de vil kjøpe Tine Dipp Cheddar i tillegg til dipp de kjøper i dag, sier Holm Rogne.

Tine Dipp Paprika og Løk, som har vært en stor suksess siden lansering i 2021, endrer nå base fra rømme til crème fraîche. Den er fortsatt spesielt godt egnet til grønnsaker og chips.

– Vi valgte å endre basen fra rømme til Lett Crème Fraîche for å få en litt fyldigere konsistens uten å gå opp i fettprosent. Den konsistensen produktet får nå, passer bedre som dipp – og den gode smaken forblir den samme som før, forsikrer kommunikasjonsrådgiveren.

Powered by Labrador CMS