Produktnytt

Mills lanserer Mills №1. Smør med 40 prosent lavere klimaavtrykk enn tradisjonelt meierismør.

Ny nummer 1 for smørelskere

Mills №1 Normalsaltet er et sunnere og mer klimavennlig alternativ til meierismør, rapporterer Mills.

Publisert Sist oppdatert

Mange elsker smaken av smør og de gode bruksegenskapene smør har i matlagingen. Samtidig vet vi at smør har høyere klimaavtrykk og større andel mettet fett enn mange andre produkter til samme bruk.

Derfor lanseres Mills №1, med 40 prosent lavere klimaavtrykk enn tradisjonelt meierismør. Det viser analyser gjennomført av Mills på datagrunnlag fra Norsk institutt for bærekraftsforskning (NORSUS). Nyheten har også 25 prosent mindre mettet fett og 10 prosent lavere saltinnhold enn meierismør.

Bent-Åge Lund Rustad jobber i Mills med ansvar for restaurant og storkjøkken. Han har mange års erfaring som kokk og soussjef på en Michelin-restaurant, og har vært med på produktutviklingen.

– Vi har jobbet lenge med å utvikle et produkt som har egenskaper som meierismør i både konsistens og smak. Produktet er så bra at profesjonelle kokker svært ofte tar feil i blindtester med produktene i praktisk bruk, forteller Lund Rustad. Mills №1 har allerede vært i bruk i ett år hos en del aktører innenfor storkjøkken, blant annet Strawberry-kjeden.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra kokkene deres, fastslår kokken.

Produktet er en blanding av klaret smør, rapsolje og kjernemelk. Det kan piskes, smeltes og klares som meierismør – og er litt mykere, som gjør temperering enklere. Mills №1 tilgjengelig for alle både i storkjøkken og dagligvarehandel.

Powered by Labrador CMS