Hurtigruteskipet Richard With på vei sydover i Vesterålen. Lettskyet himmel

Håkon Mosvold Larsen / NTB

Hurtigruten Norge får stjernekokker på laget

Publisert: 14. mars 2022 kl 10.42
Oppdatert: 16. mars 2022 kl 09.26

De to prisvinnende kokkene Astrid Regine Nässlander og Halvar Ellingsen skal utvikle menyer, inspirere ansatte og bidra til opplæring av Hurtigrutens kokkelærlinger, skriver selskapet i en pressemelding. Nässlander driver Høst matverksted i Steigen i Nordland, mens Ellingsen står bak gourmetrestauranten Kvitnes gård i Vesterålen.

Etter ti år som kokk i Oslo, flyttet Ellingsen hjem til Kvitnes gård i Vesterålen. Nå har restauranten lange ventelister og er viden kjent for mat av svært høy kvalitet. Se vår tidligere artikkel om Kvitnes gård.

– Det å komme hjem igjen til Nord Norge betyr mye for meg. Det er også veldig fint og bidra til å løfte frem regionen på den måten Kvitnes Gård har gjort siden vi åpnet i februar 2020.

– Hurtigruta er og har bestandig vært en viktig del av det å bo langs kysten i Norge. Her har vi fått levert varer og fraktet folk. Det har vært bindeleddet i mye av det som har skjedd og vil fortsatt være det i lang tid. Det er veldig fint å få være med å bidra fremover, fortsetter Ellingsen.

I Steigen ved Vestfjorden driver Astrid Regine Nässlander Høst matversted, et slakteri der vilt fra lokale jegere blir slaktet og foredlet til blant annet de helt spesielle elgpølsene med trøffeltang fra Lofoten som snart blir å finne om bord Hurtigrutens skip.

– Det som driver meg er trangen til å vise folk hva vi har rundt oss i dette fantastiske landet. Mat kan være noe annet enn det man får i dagligvarebutikken, sier Nässlander.

Den prisbelønte kjøttprodusenten henter råvarene hun trenger i nærområdet: melk og egg får hun fra bonden, kjøtt får hun fra jegere.

Annonse

– At maten på Hurtigruten representerer plassene man seiler forbi, er en utrolig fin måte å formidle kysten og landet vårt på, og fremheve de forskjellige smakene og tradisjonene her. Det resonnerer fint med måten jeg jobber med mat på, sier Nässlander.

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb