Hanen

Klart for kåring av Norges Beste Drikke

362 produkter fra 92 produsenter er påmeldt til kåringen Norges Beste Drikke 2024.

Publisert Sist oppdatert

­Det er et stort sprang opp fra 2023-utgaven av kåringen, da deltok 80 produsenter med i alt 260 produkter.

– Den store interessen har ført til at antall kategorier er utvidet fra 3 til 9: Eplemost, Sider, Issider, Fruktvin, fruktbrennevin, Mjød, Akevitt og Alkoholfritt. Rundt 50 dommere er involvert for å kåre de beste i hver klasse, sier prosjektleder, Mariel Bull.

Norges Beste Drikke er den største årlige og nasjonale konkurransen for norske drikkeprodusenter med lokal foredling av norske råvarer. Hanen har driftet konkurransen for Norsk eplefest siden 2018. Det hele hadde sitt utgangspunkt i fruktnæringen i Telemark og Norsk eplefest på Gvarv i 2009.

I uke 10 samles de beste av de beste for å konkurrere om æren og anerkjennelsen som følger med å være blant Norges mest fremragende drikker.

Høydepunktet blir torsdag 14. mars, en dag fylt med smaksopplevelser og kunnskap på Rampen Bar i Schweigaards gate i Oslo. Hanen arrangerer en eksklusive B2B-smaksmesse, hvor deltagerne får muligheten til å utforske det beste av norsk drikkekunst, presentert av talentfulle produsenter.

Så følger en inspirerende fagdag der norsk drikkekultur belyses gjennom engasjerende foredrag og debatter. Her kan man bli bedre kjent med historien, tradisjonene og innovasjonen bak noen av Norges mest elskede drikker.

Finalen blir en spektakulær 9-retters festmeny, skapt av talentfulle elever ved Norsk Restaurantskole, inspirert av konkurransens kategorier. Her vil også prisene i de forskjellige kategorier bli delt ut.

Powered by Labrador CMS