Annonse
Konserndirektør Per Strömberg i Ica Gruppen vil ut av Norge uansett, og det mest sannsynlige alterantivet til salg, er konkurs.

Ica skal ut av Norge uansett

Coop jobber målrettet med å få godkjent oppkjøpet av de norske Ica-butikkene, skriver Dagens Næringsliv. I et brev Coop sendte til Konkurransetilsynet i desember, tegnes det et bilde av et skadeskutt oppkjøpsobjekt. Konkurs trekkes frem som et reelt alternativ for Icas norske virksomhet dersom oppkjøpet ikke blir godkjent. Icas svenske konsernsjef, Per Strömberg, kommenterer Icas konkursfare slik:

– Ica Gruppen kommer til å forlate Norge. Å selge til Coop er det beste alternativet for de norske kundene og de ansatte i Norge. Ica Norge er ikke levedyktig på egen hånd. Ica Gruppen har i mange år måttet gjøre store kapitaltilskudd for å holde virksomheten flytende, sier Strömberg til Dagens Næringsliv.

Konsernsjefen avviser blankt at det kan være aktuelt å drive Ica videre, som en kraftig nedskalert kjede. Ica Gruppen skal tvert om ha informert Konkurransetilsynet om at konkurs ville være en realitet innen kort tid for Ica Norge dersom Ica Gruppen slutter å overføre penger, ifølge avisen. Ica Norge hadde et gjennomsnittlig månedlig tap på rundt 50 millioner kroner i 2014.

Annonse
Annonse