Nyheter

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Hegnar støtter Rema og refser Sp-lederen

Publisert Sist oppdatert

Trygve Hegnar går hardt ut mot Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums krav om å fjerne prisdifferensiering i butikkene: - For noe sprøyt, sier redaktøren.

Rema 1000-varer kan være opp til dobbelt så dyre i butikker utenfor Oslo som hovedstaden. Etter at Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum forsvarte Rema 1000s prisdifferensiering rundt om i landet, reagerte Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum umiddelbart, skriver Nettavisen.

Mens Stavrum pekte på at de høye prisene i Oslo på hotell, bolig og andre tjenester rettferdiggjør billigere mat, mente Sp-politikeren at prisforskjellen var «dårlig overfor kundene» og «grunnleggende unorsk», skriver avisen.

–Rema 1000 sier at det enkle er ofte det beste, men her gjør de noe helt annet. De forskjellsbehandler kundene som sitt svar på julekampanjene. Jeg synes det er dårlig gjort overfor kundene, sa Slagsvold Vedum til Nettavisen.

Ansvarlig redaktør i Finansavisen, Trygve Hegnar, tar Stavrum i forsvar i lørdagens papirutgave hvor han skriver i lederkommentaren «for noe sprøyt av en partileder». Han mener det det er absurd av politikere å blande seg opp i prisen på produkter som Waldorfsalar, vaffelmiks og melis, noe kjedene og tilknyttende butikker må ordre på egen hånd, skriver avisen.

Stavrum peker i sin kommentar hvordan ting ville sett ut om man skulle forholde seg til Oslos dyre priser generelt.

–Til nå har jeg ikke hørt noen kreve en prisutjevning, der boligprisene skal settes kunstig høyt i distriktene slik at Oslo-folk kan bo billigere, skriver han.

Powered by Labrador CMS