Nyheter

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Rema 1000-varer mye dyrere utenfor Oslo

Publisert Sist oppdatert

Varene kan være opp til dobbelt så dyre i Rema 1000-butikker utenfor Oslo som i hovedstaden, skriver Nettavisen.

– Dette er en uting. Tradisjonelt har prisene vært de samme fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord, men det er tydelig at Rema 1000 har gått vekk fra det. Vi har jo hatt et prisutjevningsprinsipp i Norge. Man er vant til å ha like priser i hele landet. Slik prisdifferensiering er et nytt fenomen i norsk dagligvare, sier dagligvareekspert Odd Gisholt i Institutt for marketing, til Nettavisen.

Den årlige priskrigen på julematvarer er i gang for alvor. Nettavisen og ti lokalaviser i Amedia har hentet inn priser hos Rema 1000 fra hele landet. En handlekurv med 12 julerelaterte varer kostet mandag 188 kroner i Rema-butikker i Oslo og 254 kroner utenfor, både i Ski, Bergen, Skien og Tromsø. En av varene, Delikat Waldorfsalat, var over dobbelt så dyr, skriver Nettavisen.

Fagdirektør Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet sier de er vant til at dagligvarebransjen i stor grad har lik pris uavhengig av beliggenhet. Direktør for kommunikasjon- og samfunnskontakt i Rema 1000, Mette Fossum, sier at det er lokal konkurranse som forklarer forskjellene.

– Vi ønsker å sørge for at kundene våre skal få kjøpe det de trenger helt fram til jul, og vi møter konkurransen lokalt. Derfor kan det oppstå prisforskjeller. Prisene på vareutvalget Nettavisen nevner ble satt ned i går over hele Norge, og er nå lavere enn dere oppgir både for Oslo og resten av landet. Kundene skal få de laveste prisene hos oss. Vi konkurrerer med alle hver eneste dag over hele Norge. Konkurransen handler både om pris og tilgang på varer - helt frem til jul. Når det er priskrig endrer prisene seg minutt for minutt. For å holde løftet om bare lave priser, endret vi for eksempel 1000 priser på mandag, skriver hun i en epost til Nettavisen.

Powered by Labrador CMS