Leverandørnytt

Syklet syv mil for makrellen

Onsdag syklet daglig leder Øystein Rist i Lofotprodukt og resten av «Team kortreist» fra fiskemottaket i Selje til makrell i tomat-fabrikken i Gjerdsvika.

Publisert Sist oppdatert

Sykkelturen var opprinnelig ment som et partsinnlegg i den nå avlyste rettssaken mellom Lofotprodukt og Orkla Foods Norge. Sistnevnte hadde blant annet bestridd Lofotprodukts rett til å kalle makrell i tomat-produktet sitt kortreist.

Partene inngikk imidlertid et forlik før saken nådde rettsapparatet, men daglig leder Øystein Rist i Lofotprodukt ville likevel gjennomføre turen: «Når du har lovt sunnmøringer makrell i tomat langs veien, og attpåtil gratis, går det ikke an å avlyse. Jeg sykler!», sa Rist på spørsmål fra Dagligvarehandelen om turen ville bli avlyst.

Dermed gikk turen som planlagt 19. mai, og turfølget brukte cirka seks timer på den 71 kilometer lange – eller ifølge Rist – korte turen.

– Som sagt ,så gjort. Vi har syklet makrellen «hjem» fra Selje til Gjerdsvika. Det var en fantastisk tur, full av gøyale ablegøyer og mange som møtte opp langs løpya for å heie hjem den kortreiste makrellen, sier makrellsjefen, som synes turen gikk riktig så bra.

– Faktisk så bra at vi tenker på å gjøre dette til en årlig hendelse i en eller annen form.

Powered by Labrador CMS