Annonse
Politiet gjør undersøker i Kongsberg sentrum etter den alvorlig hendelsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB      

Ingen Coop-ansatte skadd

Politiet har sagt at det er flere åsteder i hendelsen, der fem personer skal være døde og to personer skadd. Deler av hendelsesforløpet skjedde inne på den lokale Extra-butikken.

– Vi kan bekrefte at det har vært en alvorlig hendelse i vår butikk, og at ingen av våre ansatte er fysisk skadd. Vi er nå opptatt av å følge opp våre ansatte, og utover det henviser vi til politiets etterforskning, sier kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen, til Nettavisen.

Mannen som siktet etter drapene på Kongsberg, har vært i avhør. – Han erkjenner forholdene, opplyser politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen.– Ut fra hendelsesforløpet er det naturlig å utrede om dette er en terrorhandling, sier Aas til NTB.

En av de skadde er en politimann som var inne i butikken, et av åstedene, på fritida.

Da Dagligvarehandelen ringte Coop torsdag morgen, kunne kommunikasjonsrådgiver Silje Verlo Alisøy fortelle at driftsapparatet til Coop Vestfold og Telemark var tidlig på plass i går kveld og tok vare på de ansatte.

– De sørget for at ingen skulle være alene og at alle skulle få muligheten til å ha noen å prate med. 

– Hvordan går det med de ansatte?

– Jeg har ikke fått snakket med de som er med dem i dag, så det har jeg ikke noe informasjon om per nå, sier Verlo Alisøy. 

– Hvordan vil de ansatte bli fulgt opp i tiden fremover?

– Jeg må snakke med Samvirkelaget og HR-avdelingen der. Vi har rutiner på det, men jeg sitter ikke på detaljene nå. 

Annonse
Annonse