Nyheter

Årets Eplejuice fra Hardanger er godkjent

Publisert Sist oppdatert

Eplene fra Hardanger blir nå høstet inn og presset til edle dråper av Eplejuice frå Hardanger. Mandag godkjente Tine årets sesong, den 18. sesongen på rad.

I år kommer juicen ekstra tidlig på grunn den varme og solrike sommeren.

– Smaken på Sunniva Eplejuice frå Hardanger vil variere etter hvilke eplesorter som brukes, men den kjennetegnes alltid av en frisk og naturlig eplesmak, sier Anne Sissel Lillemork, merkeutvikler for Sunniva Eplejuice frå Hardanger, i en pressemelding.

I hovedsak brukes Gravenstein, Summerred, Aroma og Discovery og sammensetningen vil variere med sesongen, og alle eplene kan spores tilbake til den enkelte dyrkeren. Bare godt modne epler går gjennom nåløyet, skadede eller umodne epler godtas ikke til pressingen.

Med røtter helt tilbake til 1700-tallet, er juiceproduksjonen i Hardanger så unik at eplejuicen er blitt tildelt både spesialitet-merket og beskytte geografisk nemning.

Powered by Labrador CMS