Nyheter

108.000 skoleelever er med å farge Tinestafetten grønn

Publisert Sist oppdatert

På tirsdag er det duket for Tinestafett, og 108.000 skoleelever fra hele landet er klare til pers. I år har Tine og Norges Friidrettsforbund satt bærekraft på agendaen, og med Miljøagentene på laget har de laget egne miljømål for stafetten.

I løpet av 25 år har over 1.7 millioner elever deltatt på Tinestafetten. I år ønsker Tine å bruke denne dagen til å sette fokus på klima og miljø. Derfor har stafetten toppet stafettlaget med barnas miljøvernorganisasjon, Miljøagentene, og sammen har de laget miljømål for årets stafett.

Tine har satt i gang bærekraftstiltak, og ble i april kåret av det norske folk til landets mest bærekraftige selskap i 2019.

– Når vi samles på tirsdag skal vi i tillegg til å løpe stafett og ha det gøy, også sette fokus på enkle ting vi alle kan gjøre. I forkant har vi oppfordret alle skolene til å rydde egne idrettsarenaer for søppel før stafetten, sier Ann-Kristin Syversen i Tine i en pressemelding.

Prosjektleder for Tinestafetten i Norges Friidrettsforbund, Linn Baarlid, understreker at selv om stafetten i år setter fokus på klima og miljø, vil dagen også handle om lek, moro, aktivitet, mestringsfølelse og lagarbeid.

– Hvert år blir vi like imponert over entusiasmen og gleden hos elevene som heier hverandre frem eller krysser målstreken. Bærekraft er på mange måter som en stafett - alle må gjøre en innsats, og gi nestemann best mulig utgangspunkt, sier Baarlid.

Powered by Labrador CMS