Frukt & grønt

Epledagen - en dag for å feire de norske eplene

Den norske eplehøsten er i gang, og siste tirsdag i september – altså den 24. september er den norske epledagen.

Publisert Sist oppdatert
Opplysningskontoret for frukt og grønt oppfordrer alle til å nyte minst ett norske eple denne dagen og å sende en varm tanke til alle de som i Hardanger, Telemark, Ryfylke, Svelvik eller andre steder i landet har dyrket og løftet frem disse fruktene.

– Vi har ulike eplesorter i Norge – noen er tidlige sorter og noen kommer lenger ut på høsten. Aroma, Summerred og Discovery, er trass i de utenlandsklingende navnene de viktigste norske sortene, men de mer tradisjonsrike sortene som Gravensten og Åkerø er også å finne på markedet, skriver OFG i en pressemelding.

Eple er den nest mest spiste frukten i Norge. Kundene dine spiser i snitt 9,6 kilo epler hver i året, viser tall fra Totaloversikten til OFG.

Powered by Labrador CMS