Butikktesten

God start: En åpen og innbydende frukt- og grøntavdeling skaper et godt førsteinntrykk.

Godt på Gystadmarka

Meny Gystadmarka står til 18 i stil, erklærer butikktesterne fra Spirit Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Besøkt: onsdag 30. oktober kl. 16.00

Fasade/inngang/kasse: 4 av 5

Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5

Hygiene: 5 av 5

Personell: 5 av 5

Totalt: 18 poeng

Meny Gystadmarka ligger i Ullensaker kommune, i bydelssenteret Gystadmarka rett utenfor sentrum av Jessheim. Butikken ligger i samme bygg som Bohus og Jysk, og i et område med flere andre butikker. I umiddelbar nærhet ligger også Kiwi, Holdbart og Rema 1000, så her merkes konkurransen godt. Butikken ligger i et bolig- og næringsområde med mye gjennomgangstrafikk og godt kundegrunnlag. Det er gratis parkering utenfor senteret.

Fasade/inngang

Fasaden er tydelig merket med kjede. Vi finner tilbudsplakater på vegg og utebukker. Åpningstidene er annonsert på vindusflaten ved siden av inngangsdøren. Inngangspartiet er åpent, lyst og innbydende, og har tilbudsaviser i eget stativ. Uteområdet er ryddig og rent.

Sortiment/varepresentasjon

Varesortimentet i butikken er svært godt, og varetrykket var det heller ingenting å utsette på. Unntaket var Fri For-skapet som hadde litt dårlig varetrykk. Varene er gjennomgående eksponert på en ryddig og delikat måte.

Butikken som medium

Butikken er oversiktlig og plassen rundt torg og mellom reolene god. Mersalget er ivaretatt med bugnende eksponeringer og gode sameksponeringer. Reker er sameksponert med avokado, sitron, dill, majones og bagetter. Ved fiskedisken annonseres det for årets lutefisk på en pallekasse med ertestuing. Ostedisken har både kjeks og marmelader i tilknytning til disken.

Frukt- og grøntavdelingen er et vakkert og fargerikt skue. Vareutvalget er meget godt, og det bugner av varer. Alt er delikat eksponert med tydelig prismerking. Flere steder er det også benyttet store prisplakater med bilder av produktene. Tydelig plakatering gjør at kundene lettere blir trukket til varene. Juiceskapet fremstår fargerikt og med meget godt varetrykk, noe som gjør at vi trekkes mot skapet. Salatdisken har et godt varetrykk, men vi finner noe søl på flaskene med dressing.

Flere steder i butikken er «Matskatter» tydelig profilert. Vi finner blant annet pølser fra Albert Idsøe/Prima Jæren, matkasse fra Kokkeløren, og en sjokker fra Ask med norsk økologisk spekemat. Ingen tvil om at matgleden er satt i høysetet i denne butikken.

Ferskvarediskene innbyr virkelig til handel med sitt store utvalg samt bugnende og delikate eksponeringer. Både kjøttdisken, fiskedisken, ostedisken og varmmat leverer på matglede, varetrykk, utvalg og eksponering. Vegetarretter er også ivaretatt. Ostedisken hadde selvdemo, men her var varetrykket litt dårlig. Meieriskapet står godt frem med god belysning og godt varetrykk, noe som gjør at vi trekkes til skapet. Butikken gir totalt sett et svært godt inntrykk.

Hygiene

Butikken oppleves gjennomgående som ren og svært ryddig. Gulvene er skinnende rene. Det er god belysning, med unntak av i osteskapet. Her er belysningen stedvis litt dårlig. Alle ansatte bærer korrekt antrekk. Vi finner ingen varer med dårlig kvalitet som trekker ned helhetsinntrykket. Et par steder er det varer på gulv i forbindelse med varepåfylling, men ingenting sjenerende.

Personell

Vi får god service da vi ber om hjelp, og kunnskapen er det heller ingenting å utsette på. En kunde som har reklamert på et kjøttprodukt får nye varer gratis, mer enn vedkommende hadde kjøpt og flere sauser på kjøpet. Når feil blir rettet opp så problemfritt er det ingen sak.

Kasse/utgangsparti

På vei ned mot kassene passerer vi et kaffehjørne hvor de har plassert en pall med mineralvann foran. Det gjør at varene kommer dårlig frem, og det er trangt å komme rundt.

Helsekostavdelingen ligger litt på siden av den naturlige veien til kassen, noe som gjør at vi nesten overser den. Her er det også trangt mellom reolene.

En av kassene er betjent da vi ankommer kassen. I tillegg er det flere selvbetjeningskasser. Foran den innerste kassen for «kun kort» står en handlevogn med tomemballasje og en litt gjemt disk med varer som er nedpriset på grunn av holdbarhet. Denne kunne med fordel vært plassert i kundestrømmen.

Ekspeditøren er blid og serviceinnstilt, og vi blir raskt ekspedert. En fin og hyggelig avslutning på handlerunden.

Konklusjon:

  • En meget bra butikk med godt vareutvalg og et gjennomgående godt varetrykk.

  • Både frukt- og grøntavdelingen og ferskvarediskene er innbydende og delikat eksponert.

  • Det er god plass i hele butikken, noe som gjør det enkelt å komme seg rundt.

  • Belysningen er gjennomgående god, noe som får varene godt frem.

Powered by Labrador CMS