Nyheter

I år farges Tinestafetten grønn

Publisert Sist oppdatert

7. mai arrangerer Tine og Norges Friidrettsforbund Tinestafetten for tusenvis av barn og unge – slik de har gjort i over 25 år. Eneste forskjellen er at i år tar stafetten grep for å bli et grønnere arrangement.

Norges Friidrettsforbund og Tine arrangerer hvert år Tinestafetten for skoleelever fra 6. til 9. klasse. I løpet av de 25 år har over 1.7 millioner elever deltatt på stafetten. I år ønsker Tine å bruke denne dagen til å sette fokus på klima og miljø.

– Generasjonen som nå vokser opp har et brennende og synlig engasjement for miljøet. De skal bli voksne i et samfunn som i dag er helt annerledes enn det foreldrene deres engang vokste opp i, og vet at de må gjøre ting annerledes. Når 106 000 barn møtes til stafett i mai, skal vi sammen sette fokus på enkle ting vi alle kan gjøre for å gjøre dagen og Tinestafetten litt grønnere, sier Ann-Kristin Syversen i Tine i en pressemelding.

Tinestafetten har toppet stafettlaget med barnas miljøvernorganisasjon, Miljøagentene. Sammen har de laget dedikerte miljømål for årets stafett. Ulrik Hellum (10) er en av Miljøagentenes talspersoner for Tinestafetten. Han synes årets stafett er en viktig start.

– Det er barna som skal arve jordkloden! Vi barn mener at det er viktig at de voksne hører på oss. Derfor er jeg veldig glad for at Tinestaffeten har satt noen viktige miljømål på dagsordenen med fokus på fremtiden. Jeg oppfordrer alle barn til å bli med på stafetten, og følge de viktige miljømålene, sier Hellum.

Dette er miljømålene for Tinestafetten:

  • Jeg reiser kollektivt, sykler eller går til Tinestafetten
  • På stafetten kildesorterer jeg søppel
  • På stafetten putter jeg tomme flasker på rett sted
  • Jeg kaster ikke mat unødvendig på Tinestafetten
  • Jeg plukker opp plast fra bakken og kaster det på rett sted
  • Når jeg kommer hjem fra Tinestafetten, skrur jeg av lys som ikke trenger å være på
Powered by Labrador CMS