Nyheter

Konsernsjef i Tine Gunnar Hovland. Foto: Pressemelding Tine SA

Konsernsjef Gunnar Hovland på plass i Tine

Publisert Sist oppdatert

På onsdag startet Gunnar Hovland (53) som ny konsernsjef i Tine. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i BN Bank og etterfølger Hanne Refsholt, heter det i en pressemelding.

– Jeg har virkelig sett frem til denne dagen og endelig er vi i gang, sier Hovland.

Fram til 2008 hadde Hovland ulike lederstillinger i verdikjeden til Tine, og er således ikke et nytt ansikt for selskapet. Siden 2008 har han vært leder i selskapene Trondheim Kraft, Fjordkraft og BN Bank.

Mye har skjedd de ti årene Hovland har vært ute av Tine. Konkurransen har økt betydelig både fra nasjonale og internasjonale aktører, samtidig med fallende melkeforbruk. Tine har samtidig jobbet med effektivisering av industrien, noe som har styrket resultatene de senere årene på tross av fallende markedsandeler og redusert melkeforbruk. Styret ønsker å forsterke selskapets kommersielle arbeid med å være kundenes foretrukne valg i våre markeder fremover.

– Gunnar Hovland kan vise til betydelig kommersiell suksess i sterkt konkurranseutsatte bransjer. Vi er sikre på at hans erfaring og kompetanse vil bidra til å styrke Tines konkurransekraft fremover, sier styreleder Trond Reierstad.

Hovland er klar over at norsk matproduksjon står overfor betydelige utfordringer, men slår fast at TINE er en av Norges sterkeste merkevareleverandører med betydelig innovasjonskraft og offensive ambisjoner både nasjonalt og internasjonalt.

– Jeg gleder meg til å lede selskapet i tett samarbeid med kompetente medarbeidere, kunder, forbrukere og eiere. TINE har mange sterke merkevarer og et fantastisk grunnlag som jeg ser frem til å bygge videre på, sier Hovland.

Powered by Labrador CMS