Nyheter
Kundene dine elsker grøt i desember
Julegrøt hører ikke bare høytidsdagene til. Risengrynsgrøt har blitt en viktig førjulsrett. Litt overraskende er det at de yngre oftere spiser tradisjonsretten enn de eldre.
Vi spiser mer grøt i førjulstiden enn i høytidsdagene i julen. Det viser ferske tall fra en undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av Melk.no.
Det ser ut til å være en trend at vi starter enkelte juleforberedelser tidligere nå enn før. Hele 76 prosent av Norges befolkning spiser julegrøt i løpet av desember, men på selve julaften er det under en tredjedel av oss som spiser risengrynsgrøt.
– Før var det vanlig å pynte til jul og lage risengrynsgrøt rett før julaften, og så varte julen «helt til påske». Nå pynter mange til jul og nyter julemat allerede fra første advent, sier Ida Berg Hauge i Opplysningskontoret for Meieriprodukter.
I romjulen er vi derimot fornøyde, etter 1. og 2. juledag spiser nesten ingen grøt, ifølge undersøkelsen.
Grøt er mest populært i den yngre delen av befolkningen. Blant de unge voksne i 20 og 30-årene spiser åtte av ti julegrøt i desember før julehøytiden starter, mot syv av ti blant de som er 50 år og eldre.