Nyheter

Sjømat-sjef Robert Eriksson ønsker «fair play» i kjøledisken og mener ikke det er riktig av regjeringen å subsidiere storfekjøtt. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Sjømatbedriftene ber om subsidiekutt på storfekjøtt

Publisert Sist oppdatert

NTB: Sjømat-sjef Robert Eriksson ønsker «fair play» i kjøledisken og ber regjeringen kutte subsidiene på storfekjøtt med 20 prosent.

Eriksson, som er direktør i Sjømatbedriftene, mener ifølge Dagbladet at det er logiske brister i matpolitikken når regjeringen subsidierer storfeproduksjonen, samtidig som de ønsker nordmenn skal spise mindre rødt kjøtt.

– For det første skapes en negativ konkurransevridning. For det andre bruker regjeringen folks skattepenger for å gjøre det rimeligere å spise mer klimafiendtlig mat, sier Eriksson og tilføyer:

– Hvorfor skal staten subsidiere det kjøttet de vil vi skal spise mindre av?

I en intensjonsavtale mellom blant annet næringen og norske myndigheter heter det at det skal jobbes for å øke sjømatkonsumet med 20 prosent innen 2021.

– Da henger det ikke på greip å fortsette å subsidiere entrecôten med 70 kroner kiloet, sier Eriksson og tilføyer at han er stolt av å tilhøre en subsidiefri næring.

Han får ikke støtte fra leder i næringskomiteen, Geir Pollestad, som mener Eriksson legger opp til konflikt mellom de to næringene.

– Jeg nekter nesten å tro at næringen står bak hans ekstremt lite strategiske uttalelser. Det er mulig å forstå at en person mener noe så dumt, men jeg tviler på at en hel næring gjør det, sier han.

Norges Bondelag ønsket ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS