Nyheter

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad gir syv millioner til Cristiano Aubert fra Matsentralen til arbeid med å redusere matsvinn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Syv millioner kroner til Matsentralen Norge

Publisert Sist oppdatert

– God mat bør ikke kastes. Med gode rutiner kan vi gi mer mat til mennesker som trenger det, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Regjeringen tildeler Matsentralen Norge syv millioner kroner til arbeidet med å redusere matsvinn og gi mat til vanskeligstilte. I år forventer Matsentralen Norge å servere seks millioner måltider til en verdi av 150 millioner kroner til titusener av mennesker som har det vanskelig, skriver Regjeringen på sin nettside.

– Vi må behandle og bruke maten vår riktig. Det er et samfunnsansvar vi alle har, og ikke minst et verdifullt miljø- og sosialarbeid, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

De snart åtte Matsentralene i Norge tar imot mat fra rundt 70 store og små matleverandører, for så å levere maten til over 400 veldedige organisasjoner som deler ut maten til vanskeligstilte personer. Mengden overskuddsmat som blir levert inn til matsentralene varierer sterkt fra måned til måned. 2018 fikk Matsentralen matvarer fra 66 ulike leverandører. Det var økning fra 54 fra året før.

Powered by Labrador CMS