Motiverende: – Når tempoet er høyt og jeg kan trenge litt ekstra motivasjon, sier jeg til meg selv at «du er kåret til Årets butikkmedarbeider, da skal du jammen klare dette, også», forteller Maria Senhaji Andersen.

Årets butikkmedarbeider 2021

Hvem blir Marias arvtager?

Are Knudsen
Publisert: 24. mars 2021 kl 21.40
Oppdatert: 25. mars 2021 kl 21.58

Det var i juni i fjor at Maria ble overrasket på jobb av styret i dagligvaregruppen i Oslo Handelstands Forening (OHF) med blomster, diplom og en sjekk som bevis på at hun var Årets butikkmedarbeider i Oslo-regionen. En sterkt beveget Maria måtte tørke tårene til applaus og jubel fra kunder og kolleger i Kiwi Hegdehaugsveien.

Ekstra motivasjon

– Det var veldig stort, og noe jeg er veldig stolt av. Når tempoet er høyt og jeg kan trenge litt ekstra motivasjon, sier jeg til meg selv at «du er kåret til Årets butikkmedarbeider, da skal du jammen klare dette, også», forteller Maria

Det var tidligere butikksjef Ingebjørg Grande som nominerte henne til prisen. I nominasjonen skrev hun blant annet at Maria er en solstråle som yter kundeservice hver eneste dag, en som streber etter å levere en strøken butikk for kundene og kollegaene som kommer på neste skift, og en som bidrar ekstremt mye til fellesskapet.

– En verdig vinner, slår juryleder og Spar Tåsen-kjøpmann Claus Richard Eriksen fast.

Nå jakter han og dagligvaregruppen i OHF etter Årets butikkmedarbeider 2021.

Det var veldig stort, og noe jeg er veldig stolt av. 

Saken fortsetter under annonsen

Det lille ekstra

– Hva ser dere etter?

– Vi ser etter en medarbeider som gir det lille ekstra, er lojal, gjør mer enn forventet, er serviceinnstilt, og ikke minst er en god ambassadør for butikken sin.

Butikksjefene kan sende inn forslag til én kandidat fra sin butikk. Nominasjonen skal inneholde en beskrivelse av kandidaten, inkludert navn og stillingstittel, og en begrunnelse for hvorfor vedkommende fortjener å vinne.

Den som går helt til topps, mottar diplom og gavesjekk på 5.000 kroner. I tillegg får butikken med årets vinner en gavesjekk på 10 000 kroner til et sosialt formål.

– Fristen for å sende inn forslag, er 9. april, forteller Eriksen.

Nytt opprykk

Saken fortsetter under annonsen

I løpet av året som har gått, har Maria fortsatt å yte sitt beste i Kiwi Hegdehaugsveien. Da hun ble kåret til Årets butikkmedarbeider i fjor, var hun blitt forfremmet til teamleder etter bare et halvt år i jobben. Nå har hun stillingstittelen assisterende butikksjef.

– Jeg måtte tenke litt på det da jeg ble spurt, jeg syntes egentlig at jeg hadde jobbet for kort til å få stillingen. Men så tenkte jeg at om butikksjefen har tillit til meg, så går jeg for det, forteller Maria.

– Og hvordan har det gått?

– Det har vært kjempegøy! Det er en helt annen dynamikk å jobbe fulltid og på dagtid enn å være deltidsansatt. Jeg har fått arbeide mer med tall, og har også fått mitt eget ansvarsområde, ferskvarer. Det innebærer mer jobb og mye ansvar. Det er krevende, men godt å føle på når man får stålkontroll på et område.

Butikksjef neste?

– Du har en bachelor i journalistikk, og hadde egentlig planer om videre studier?

– Ja, men så kom koronaen og satt en foreløpig stopper for de planene.

Saken fortsetter under annonsen

– Hva med fremtiden; blir det flere studier eller enda mer Kiwi?

– Det spørs litt på hvilke muligheter jeg får. Jeg trives veldig godt som ass og har fortsatt mye å lære, men vil jo sikkert ha nye utfordringer etterhvert.

– Som å bli butikksjef?

– Det ligger der som en tanke, og jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skulle trives med det. Men nåløyet for å komme inn på Kiwi-skolen er visst veldig trangt, så vi får se om muligheten byr seg, smiler Maria.

DETTE MÅ DU  VITE:
  • Alle medlemmer av OHFs dagligvaregruppe kan sende inn begrunnede forslag til kandidater.
  • Fristen for å nominere din kandidat er 9. april
  • Forslag sendes til admin@ohf.no, merk emnefeltet med «Årets butikkmedarbeider 2021»
  • Juryen for Årets butikkmedarbeider er styret i OHFs dagligvaregruppe, som for tiden består av Claus Richard Eriksen (Spar), Fredrik Lindell (Extra), Knut Lislegaard (Bunnpris), Nicolai Maaø (Extra), Trude Novak (Bunnpris), Rune Berg (Meny) og Svein Erik Eidsmo (Rema 1000).