84 prosent av småbarnsfamiliene sier de spiser risengrynsgrøt i desember, og flere starter spisingen allerede nå i adventstiden.
84 prosent av småbarnsfamiliene sier de spiser risengrynsgrøt i desember, og flere starter spisingen allerede nå i adventstiden.

3 av 4 spiser julegrøt minst en gang i desember

Lille julaften er fortsatt den store grøtdagen. Barnefamiliene utmerker seg med grøt også i adventstida, viser ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter.

Publisert Sist oppdatert

– Det er utrolig hyggelig at så mange holder på dennetradisjonen. Julegrøt er enkel å lage, rimelig, og alle liker det – fra deminste til besteforeldre. Og så er det jo alltid litt ekstra spenning medmandelen, sier enernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i en pressemeldingfra Melk.

Barnefamilier er spesielt ivrige julegrøtspisere – mer enn 8av 10 (84 %) sier de koser seg med grøt i desember.

– Risengrynsgrøt er en tradisjon som går rett hjem hos folk,og barnefamiliene er helt klart med på å føre tradisjonen videre. Den samleralle rundt bordet og skaper gode minner, sier Glemminge Arnesen.

Lille julaften har tradisjonelt vært den store grøtdagen (30prosent), men undersøkelsen viser at vel så mange (32 prosent) startergrøtspisingen tidligere i advent.

– Det er tydelig at julegrøt er en kjær tradisjon, og selvom vi holder oss til de kjente og kjære rettene, har vi kanskje blitt littraskere til å starte feiringen, sier Glemminge Arnesen.

Powered by Labrador CMS