Drivstoffpriser

Naf foreslår fem tiltak mot de høye pumpeprisene på drivstoff. Foto: Terje Pedersen, NTB

Naf foreslår fem tiltak mot prisgaloppen på drivstoff

Publisert: 8. juni 2022 kl 08.45
Oppdatert: 8. juni 2022 kl 08.46

­– Det er i distriktene dette svir mest. Det er fullt mulig å ta kontroll over drivstoffprisene om det finnes politisk vilje, sier Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i Naf.

Han mener regjeringen og SV, som nå forhandler om justeringer i statsbudsjettet, må bruke anledningen til å gjøre noe med folks galopperende drivstoffregninger.

– For folk flest blåser det nå fra alle kanter. Drivstoffpriser ute av kontroll kommer på toppen av økte strøm- og matpriser. Dette gir utrygghet og økonomiske utfordringer for mange, sier Braadland.

Naf legger fram fem forslag de mener er nødvendige, blant annet å fjerne veibruksavgiften. Med dette forslaget vil hver bilist med bensinbil spare nesten fem kroner literen, mens dieselbilister vil spare 3,52 kroner per liter, skriver Naf i en pressemelding.

Naf mener også at Norge bør se til Sverige og gi et engangstilskudd til alle privatpersoner som eier bil. Sverige har besluttet å gi 1.000 kroner i støtte til hver bileier.

I tillegg foreslår Naf å fjerne trafikkforsikringsavgiften, redusere bompengetakstene og ha null omregistreringsavgift på nullutslippskjøretøy.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Dagligvarejobb