Nyheter

Konsernsjef Runar Hollevik i Norgesgruppen og kjøpmann Harald Lasskogen på Joker Vaset.

Bygger ut fiber i hele landet

Når Telenor bygger ut fiber til over 2.000 Norgesgruppen-butikker over hele landet, vil næringslivsaktører og husholdninger i 90 prosent av landet få mulighet til å koble seg på.

Publisert Sist oppdatert

Telenor ble valgt som samarbeidspartner når 2.000 dagligvarebutikker skal oppgradere sin nettverksstruktur.

– Norgesgruppen ønsker å levere konkurransedyktige og effektive løsninger til kundene våre, sier konsernsjef Runar Hollevik i Norgesgruppen i en pressemelding.

– Fibernett gjør det enklere for oss å drive god og effektiv butikk, i tillegg til at det kommer kundene til gode. Det er gledelig at avtalen også har positive ringvirkninger lokalt.

Avtalen mellom Norgesgruppen og Telenor er i tråd regjeringens ønske om å styrke bredbåndsutbyggingen i distriktene. Regjeringen har som mål at 90 prosent av husstandene skal ha tilbud om bredbånd med 100 megabit per sekund innen utgangen av året. Med fiber vil hastigheten på bredbåndet mangedobles og gi betydelig mer stabil tilgang enn det gamle kobbernettet.

Digitaliserer distriktene

Utbyggingen for Norgesgruppen gir Telenor insentiver til å tilby fiber til enda flere. Som en følge av avtalen bygger Telenor nå ut til områder i Norge hvor det ellers ikke har vært fiberaktører.

Norgesgruppen har butikker i 90 prosent av landets kommuner, og dermed vil avtalen bidra til en modernisering og et digitaliseringsløft av lokalsamfunn i hele Norge.

– Denne landsdekkende avtalen muliggjør at vi kan tilby bedre nett til mange flere enn butikken i lokalmiljøet, for eksempel i Vaset. Der er vi allerede i dialog med 11 til 12 andre næringslivsaktører, sier Norges-sjef i Telenor Petter Børre Furberg.

– Norgesgruppen-avtalen gjør det mulig å komme enda raskere i mål før kobbernettet utfases.

På Vaset ligger også Brennabu som driver hytteutleie, selskapslokaler og leirskole.

– Takket være Joker-butikken og deres avtale med Telenor får vi nå etterlengtet bedre nett, forteller daglig leder Line Lunde Hovrud.

– Vi tror dette vil få store positive ringvirkninger lokalt og at det danner grunnlaget for mer lokalt næringsliv. Mange vegrer seg for å etablere seg dersom nettkapasiteten er dårlig, legger hun til.

Mer effektive dagligvarebutikker

Siden fiber gir en nettkapasitet som er cirka 50 ganger høyere enn kobbernettet vil digitale løsninger som betaling og bestillingsrutiner bli enda mer effektive enn i dag. Rundt 700 Norgesgruppen-butikker er allerede koblet på løsningen, og ved utgangen av 2021 skal samtlige butikker ha tilgang til fiber.

Tilbakemeldingene fra butikker som har fått fiber er at det gir bedre ytelse og responstid enn det de har hatt tidligere. Kjøpmann Harald Lasskogen driver Joker på Vaset og er en av dem som vil få fiber i løpet av høsten.

– Jeg har lenge etterlyst bedre nettkapasitet. Jeg har flere ganger tidligere vært i dialog med kommunen uten at det har gitt noen resultater, forteller han.

– Jeg har stor tro på at fiber vil øke kundetilfredsheten vår, både fordi det vil gå raskere å betale i kasse samtidig som at vi får mulighet til å fylle opp hyllene våre enda raskere enn før, sier Harald.

Powered by Labrador CMS