Annonse
– Noen ganger går det litt fort i svingene, som i dette eksempelet. Vi har full forståelse for om kundene føler at dette er feilkommunisert, men vi er også sikre på at Sørlandschips selv vil justere emballasjen og merkingen av den, sier Harald Kristiansen i Coop Norge.
Coop om Sørlandschips-posene:

– Vi kjente ikke til plastinnholdet

– Var Coop kjent med plastinnholdet i Sørlandschps nye «papirposer»?

– Nei, vi kjente ikke til plastinnholdet i posen. Sørlandschips presenterte at de har utviklet en pose som kan resirkuleres som papir, og opplyste at dette var avklart med Grønt Punkt, forteller informasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

– Er det en fare for at medlemmer og andre kunder kan føle seg lurt av eller bli villedet med slik merking?

– Noen ganger går det litt fort i svingene, som i dette eksempelet. Vi har full forståelse for om kundene føler at dette er feilkommunisert, men vi er også sikre på at Sørlandschips selv vil justere emballasjen og merkingen av den. Vi har ingen grunn til å tro at dette er bevisst fra Sørlandschips, men innovasjon gjort med de beste hensikter. Coop er i kontakt med Sørlandschips for å sikre at de har planer om tiltak knyttet til emballasjen, sier Kristiansen.

– At emballasjen er merket slik Grønt Punkt mente var korrekt i januar, men ikke lenger er gjeldene, viser utviklingen på emballasjefronten i Norge. Denne utviklingen er viktig, og vi er helt avhengige av den, både med tanke på emballasje, men også utviklingen av renovasjonssystemer for å sikre en sirkulær økonomi i Norge. 

Samtidig understreker han at Coop heier på alle leverandører som ønsker å forbedre egen emballasje, og gjøre det enklere for kunder og medeiere å gjøre gode miljøvalg. 

– Vi og bransjen er helt avhengige av utvikling innen emballasje om vi skal nå våre mål – for Coops del å oppnå vår egen emballasjestrategi. Utviklingen har de siste årene, og kanskje det siste året spesielt, skutt fart og vi ser stadig bedre alternativer i våre hyller. For eksempel utviklingen på Coops egne Sprudle-flasker, og Imsdal-flaskene som nå er laget av gjenvunnet plast, forteller Harald Kristiansen.

Annonse
Annonse