Nyheter

– Vi ser fram til å jobbe videre med myndighetene for å befeste Norges posisjon som sukkerfrittlandet, sier Anders Røed, adm. direktør i Ringnes.

Bransjen gjenopptok samarbeid om sukkerreduksjon

Mandag 15. februar gjenopptok drikkevarebransjen samarbeidet med og myndighetene om sukkerreduksjon. Målet er å redusere bransjens bidrag til nordmenns sukkerforbruk.

Publisert Sist oppdatert

Adm. direktør i Ringnes, Anders Røed, ser frem til å jobbe videre med myndighetene om sukkerreduksjon.

– Vi ser fram til å jobbe videre med myndighetene for å befeste Norges posisjon som sukkerfrittlandet. For høyt sukkerforbruk bidrar dessverre til overvekt og andre livsstilsykdommer. Innen bruskategorien finnes imidlertid gode sukkerfrie søtningsalternativer, og vi mener derfor at målet – på litt lengre sikt – bør være å gjøre kategorien tilnærmet sukkerfri, sier Anders Røed i en pressemelding.

Bransjen la samarbeidet på is da myndighetene uventet satte opp avgiftene for alkoholfrie drikkevarer. Denne avgiftsøkningen ble reversert årets statsbudsjett. I tillegg vil det fra 1. juli innføres en såkalt differensiert avgift for drikkevarer, som innebærer at drikke med mye sukker får en høyere avgift mens sukkerfrie drikkevarer får en lavere avgift.

– I Ringnes har vi jobbet ufortrødens med å snu forbruket fra sukker til sukkerfrie alternativer gjennom denne perioden. I løpet av 2020 har vi oppnådd en sukkerfriandel på 83 prosent. Innen 2022 er målet at 90 prosent av all brusen vi selger skal være uten tilsatt sukker, forteller Røed.

Selv om godt over 60 prosent av brusvolumene i Norge er sukkerfrie, er det fortsatt en vei å gå.

– For hver prosent vi klarer å snu det samlede forbruket av brus fra sukker til sukkerfritt tar vi ut 480 tonn sukker fra det norske forbruket, sier Røed.

Powered by Labrador CMS