Konserndirektør Ståle Gausen i Grilstad AS (t.v.) daglig leder Guro Espeland i Jæder Ådne Espeland AS, påtroppende daglig leder Terje Wester i Gudbrandsdal Slakteri AS, konsernsjef Jørgen Wiig i Grilstad AS, styreleder Terje Jonny Sveen i Gudbrandsdal Slakteri AS og Noralf Espeland, styremedlem i Jæder Ådne Espeland AS og Gudbrandsdal Slakteri AS.

 

Eierskapet klart for nytt slakteri på Otta

Publisert: 7. oktober 2021 kl 16.05
Oppdatert: 13. oktober 2021 kl 10.04

Til sammen satser de 300 millioner i å bygge og drive Gudbrandsdal Slakteri på Otta.

Både slakting, skjæring og foredling av storfe og småfe skal foregå på det nye slakteriet, skriver Grilstad i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Gudbrandsdal Slakteri skal bli Norges mest bærekraftige slakteri, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig. Han mener det skapes ny historie på Otta når byggingen av slakteriet starter neste år.

Før helgen trakk Fatland seg fra planene om slakteri i Gudbrandsdalen, men med Grilstad på plass er det nå eierskapet avklart.

Lokale arbeidsplasser

Gudbrandsdal Slakteri skal bruke lokale ressurser og skape lokale arbeidsplasser. Gudbrandsdalen har en betydelig husdyrproduksjon som nå skal foredles lokalt.

– Nå ser vi fram til å bygge et solid slakteri som i samarbeid med produsenter, samarbeidspartnere og kunder skal bidra til produksjon og foredling av gode norske råvarer, sier Wiig.

Ta vare på norsk landbruk

Grilstad og de andre eierne er opptatt av å ta vare på norsk landbruk. De håper at eierskap i det lokale slakteriet vil gi ekstra motivasjon til den nye generasjonen som vurderer om de skal overta familiegårdene.

Ambisjonene for det nye slakteriet samsvarer med målene til Jæder og Grilstad.

– Både Jæder og vi i Grilstad legger avgjørende vekt på kvalitet, gode, norske råvarer og et bærekraftig landbruk. Alt dette er på plass med etableringen av Gudbrandsdal Slakteri, sier konserndirektør Ståle Gausen i Grilstad.

Engasjerte kommuner

Kommunene og mange bønder i Nord-Gudbrandsdal har jobbet med å få på plass et nytt slakteri på Otta helt siden Nortura for to år siden la ned sitt slakteri. Vertskommunen Sel stiller med tomt til det nye slakteriet og er aksjonær i eiendomsselskapet sammen med nabokommunene Vågå, Nord-Fron og Lom.

Tett og godt samarbeid med kommunene har gjort det mulig for Jæder og Grilstad å gå inn som eiere i Gudbrandsdal Slakteri.

Saken fortsetter under annonsen

Erfarne eiere

Grilstad og Jæder har lang fartstid og mye kompetanse på slakting, skjæring og foredling. De to kjøttprodusentene, som har mye felles i verdigrunnlaget, går inn som langsiktige partnere i det nye slakteriet i Gudbrandsdalen.

– Jæder og vi i Grilstad vil komplettere hverandre, og begge vil vi bidra positivt til Gudbrandsdal Slakteri med varemerker og kompetanse på varemerker, mener Wiig.

Daglig leder fra Fatland

Trønderen Terje Wester er ansatt som daglig leder i det nye slakteriet. Han kommer fra stillingen som daglig leder i Fatland Jæren AS. Han vil tiltre 1. januar 2022.

I januar gikk Wester av som toppsjef i Fatland, og i september ble det kjent at han også sa opp jobben som daglig leder i Fatland Jæren, ifølge Nationen uten å ville si noe mer om hva han skulle gjøre. I dag kom altså svaret.

Wester har også jobbet tett med slakteriplanene på Otta, men Fatland – Norges største private slakteri – blir altså ikke med i det nye slakteriet.

Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb