Nyheter

Taiwanere byttet navn til «laks» for å få gratis sushi

Et kampanjestunt fra en japansk sushikjede har ført til at over 300 mennesker i Taiwan endret navnet sitt til noe med «laks» for å få et gratis sushimåltid. Nå sliter flere med å bli kvitt navnet.

Publisert Sist oppdatert

Navnebyttet skjedde i forbindelse med et reklamestunt fra en japansk sushikjede, skriver Norges sjømatråd i en pressemelding.

– Kjeden lokket med at alle som het noe med «laks», kunne ta med seg venner og familie og få et gratis sushimåltid, sier sjømatutsending i Sørøst-Asia, Asbjørn Warvik Rørtveit, i en pressemelding.

Totalt skal over 300 mennesker ha byttet navn for å kunne benytte seg av tilbudet med gratis sushi. Mange av disse sliter nå med å få byttet tilbake til sitt gamle navn, ifølge lokale medier. Taiwansk lov forbyr nemlig folk å skifte navn flere enn tre ganger. Mediene skriver ikke hvor mange som nektes å skifte tilbake til det de het før, men ifølge China Times er saken nå tatt opp i det taiwanske departementet.

Om departementet lander på å endre loven slik at alle som nå heter noe med «laks» får skifte tilbake til sitt gamle navn, er enn så lenge ikke avgjort.

Mye av laksen brukt i sushi i Taiwan er norsk. I 2021 importerte de nesten 20.000 tonn norsk laks.

(©NTB)

­

Powered by Labrador CMS