Nyheter

Faremo-familien har solgt seg ut av Picard i Norden. For de to norske butikkene betyr det kroken på døra. – Vi synes det er trist å gi oss, men det er bra at noen med større finansielle muskler kommer inn, sier daglig leder Yann Faremo.

Picard stenger butikkene i Norge

Frossenmat-kjeden Picard legger ned butikkdriften i Norge. Butikken på Majorstua i Oslo er allerede stengt, mens Briskeby-utsalget holder åpent noen dager til. Seks ansatte blir berørt.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært et eierskifte i selskapet. Vi solgte oss ut av Migaya Nordic Holding like før sommeren, og den formelle overtakelsen fant sted i november. De nye eierne i eiendomsselskapet Ambolt vil satse mot business to business- og grossistmarkedet i Norge, opplyser daglig leder Yann Faremo i Picard Norge.

– Men de vil ikke drive butikk?

– Nei, det blir for kostbart. De synes Norge blir et for lite marked med bare to butikker. Da er valget å enten oppskalere med fire-fem butikker til for å få volum, eller å legge dem ned. Vi har søkt etter lokaler en stund, men det er få som passer.

– Hvor mye har dere tapt på satsingen i Norge?

– Vi har et minus på fire millioner i fjor, og har vel totalt tapt 6-7 millioner kroner i Norge.

Salget av Migaya Nordic Holding innebærer at Ambolt også overtar driften i Sverige, hvor Picard ikke bare har flere butikker, men også er inne i de etablerte dagligvarekjedene med egne frysedisker. I fjor gjorde Migaya-sjef Knut Faremo et fremstøt for å få tilsvarende innpass i de norske dagligvarekjedene, men responsen har latt vente på seg.

– Hvorfor har ikke de norske kjedene bitt på agnet, slik de har gjort i Sverige?

– Norske butikker er mindre enn i Sverige, og skal noe inn, må annet ut. I Picard har vi premium frysevarer, og norske forbrukere er ikke vant til å finne slikt i frysediskene. Jeg tror de har følt på en usikkerhet knyttet til at prispunktene våre er høyere enn det de ellers har har på frys. Men jeg tror med hånden på hjertet at det er verdt å teste, sier Yann Faremo.

– Hvorfor har dere valgt å selge?

– Vi ser at det vil kreve en del investeringer å ta dette til neste nivå, og det blir for tungt for oss. Da er det bra at noen andre med større finansielle muskler kommer inn.

Franskeide Picard har spesialisert seg på fryst mat, og har butikker i en rekke land. Faremo-familien har hatt rettighetene til konseptet i Norden, og åpnet sin første butikk i Norge i september 2019.

Powered by Labrador CMS