Roser er en populær gave på valentinsdagen, 14. februar.

Foto

Bama

Menn dropper roser til Valentines

Publisert: 12. februar 2024 kl 09.57
Oppdatert: 12. februar 2024 kl 09.57

­Hjertedagen nærmer seg med stormskritt, og mange benytter anledningen til å gjøre stas på en de har kjær. Åpenbart uten å planlegge så altfor mye. I hvert fall ikke når det kommer til roser, viser en ny undersøkelse utført av Respons Analyse for Bama. – Kun 16 prosent av mannfolka planlegger å kjøpe roser til noen på Valentines Day. Nå må vi gutta skjerpe oss, ellers risikerer vi at mange blir skuffa, ler Christoffer Jahr, direktør for Bama Blomster, i en pressemelding.

Kvinnelige lesere kjenner kanskje på en skuffelse nå, for hele 46 prosent av de spurte kvinnene oppgir at skulle ønske de fikk roser oftere. Men ikke fortvil. Alt håp er ikke ute.  – Selv om gutta ikke har planlagt blomsterkjøpet enda, kan det fort bli en bukett likevel. Det er nemlig slik at roser og andre blomster er impulskjøp. Og spesielt rundt valentinsdagen er det mange som tar med en bukett når de står ved kassa, forteller Jahr.

I fjor slo rosesalget i dagligvarebutikkene ut i full blomst i forbindelse med Valentines Day – det ble da solgt rundt dobbelt så mye roser som i en gjennomsnittsuke.   

Andre funn: 
  • Kun 6% av kvinnene planlegger å kjøpe roser til noen på Valentines.
  • 0% av mennene sier de blir skuffet dersom de ikke får roser.
  • 14% av vestlendingene planlegger et rosekjøp til Valentines – det er høyest i landet.
  • Bare 9% av trønderne oppgir at de skal kjøpe roser på Valentines Day – dermed er de landets minst romantiske.
  • Det er litt trist, fordi 18 prosent av trønderne håper å få roser på Valentines – det gjør dem til landets nest mest håpefulle...
  • Kun slått av vestlendingene – hvor håper 19% på roser.

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb