KBS

Jensen endrer ikke bensinavgiftene

Finansministeren har tidligere kjempet for lavere bensinpriser. Nå er de rekordhøye, men hun kommer ikke til å gjøre noe med det, skriver Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Bensinprisene rundet 16 kroner tirsdag denne uken og nærmer seg ny rekord. Samtidig har oljeprisene falt til nesten det halve, uten at det påvirker bensinprisene, skriver Aftenposten.

Gjennom 40 år i opposisjon kjempet Fremskrittspartiet for lavere bensinpriser.

«Både bensin- og dieselprisene skal legges fast på 6,50-7,00 kroner pr. liter», skrev Frp i en valgkampbrosjyre i 2001. De 7 kronene tilsvarer drøyt 9 kroner i dagens verdi, og bensinprisen lå denne uken rundt 60 prosent over dette nivået.

Men Siv Jensen vil likevel ikke gjøre noe for å få ned de rekordhøye bensinprisene.

Men selv om prisene igjen stiger, kan finansminister og Frp-leder Siv Jensen likevel ikke love bilistene bedring.

– Jeg synes Aftenpostens reportasje beskriver godt hva som har skjedd. Men det er to ting denne regjeringen har gjort, som ikke har vært gjort på en stund. Det ene er at vi ikke har prisjustert bensinavgiften, det har vært vanlig i mange år, og det betyr at det har vært en reell avgiftsreduksjon for 2015. Næringsministeren tok også et initiativ overfor næringen for at det skulle komme forbrukerne til gode, sier Frp-leder Siv Jensen.

Powered by Labrador CMS